Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se abțină de la a participa la serviciile de pomenire în cimitire de Paștele Blajinilor. Într-un comunicat de presă, instituția menționează că riscul de infectare cu virusul COVID-19 ar fi unul iminent.
Potrivit Ministerului Sănătății, măsurile de sănătate publică vor fi determinate în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.
Conform ultimei Hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 29 aprilie 2021, codul roșu este atribuit localităților în care, în ultimele 14 zile, sunt mai mult de 100 de cazuri de infectare la 100 de mii de oameni.
Astfel, în localitățile unde este instituit cod roșu de alertă în sănătate publică, se interzic manifestările cu caracter religios, inclusiv organizarea serviciilor divine de pomenire în cimitire, cu excepția serviciilor religioase legate de înmormântare, botez sau cununie, respectând măsurile de protecție și cu prezența în interiorul lăcașului a nu mai mult de 10 persoane.
În cazul în care este instituit cod galben sau portocaliu, la organizarea serviciilor divine în cimitire, se vor respecta următoarele măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19: informarea slujitorilor şi vizitatorilor despre măsurile de prevenire COVID-19, organizarea fluxului de vizitatori, interzicerea consumului de alimente şi băuturi, purtarea măștii de protecție.
La fel, pentru evitarea aglomerării de persoane la mormânt, vor fi admise nu mai mult de trei persoane, cu menținerea distanței fizice de cel puţin un metru.
Anterior, Mitropolitul Vladimir i-a solicitat primarului de Chișinău Ion Ceban, printr-o scrisoare deschisă, ca accesul creștinilor în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor să fie permis.
Vezi și aceste știri

Deciziile CSE: Negocieri directe pentru energia electrică, nou termen de plată pentru Moldovagaz și noi facilități pentru agricultori

Turcia se opune în continuare aderării Suediei la NATO. Erdogan cere măsuri împotriva terorismului

Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit la Leova. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
