Socialism marca Apple? Aripa tânără a PSRM a organizat un concurs cu ocazia zilei de 9 mai, oferind dispozitive drept premii

Socialism marca Apple? Aripa tânără a PSRM a organizat un concurs cu ocazia zilei de 9 mai, oferind dispozitive drept premii

Garda Tânără a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat organizarea unui concurs cu ocazia zilei de 9 mai. În cadrul acestuia, socialiștii au decis să ofere câtorva tineri, care vor participa la marș, mai multe dispozitive Apple drept premii. Întrebați de unde provin banii pentru aceste cadouri, reprezentanții Gărzii au dat de înțeles că ar fi strâns bani mână de la mână. După ce inițiativa a primit mai multe critici de la unii politicieni, postarea a fost ștearsă. 

În decursul zilei de 6 mai, pe pagina de Facebook a Gărzii Tinere a PSRM a apărut o postare în care organizația anunța că va oferi mai multe premii tinerilor care vor veni la marșul memoriei și vor îndeplini anumite condiții. Printre premiile enunțate se numărau dispozitive Apple de tip AirPods sau iWatch.

Reprezentantul Gărzii Nichita Romenschii a declarat că intenția organizației ar fi fost de a motiva tinerii să posteze pe rețelele sociale impresiile referitoare la marș. Acesta susține că premiile au rolul de a încuraja tinerii să afle mai multe despre evenimentele istorice legate de ziua de 9 mai.

Publicitate
...

„Din păcate, tinerii noștri își pierd pe an ce trece interesul de a studia măreața noastră istorie și Ziua Victoriei. Și participând la astfel de evenimente, ei devin interesați să studieze tema Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat Romenschii.

Întrebat despre sursa banilor pentru procurarea premiilor, reprezentantul Gărzii a dat de înțeles că sursele financiare ar fi fost adunate de la membri.

„La noi, în Garda Tânără, inclusiv la toate manifestațiile, fiecare cu ce are, dă câțiva lei pentru ca să cumpere vopsea, câțiva lei pentru mături, suntem un colectiv prietenos, suntem o familie, mii în toată țara și în acest sens nu sunt deloc probleme”

Inițiativa a fost criticată de membrul PAS Radu Marian, precum și de Congresul Civic al lui Mark Tkaciuc, care a susținut că membrii organizației de tineret ar denigra imaginea zilei de 9 mai.

Totuși, tinerii socialiști susțin că nu văd nimic rău în organizarea acestui concurs.

„Spre deosebire de ei, Garda Tânără în fiecare zi vizitează veterani ai Marelui Război Patriotic, desfășoară campanii online pentru popularizarea temei celui de-al doilea război mondial în rândul tinerilor, organizează mai multe vizite și acțiuni de curățire la mormintele veteranilor și armatei roșii, țin acțiuni de informare în școli, povestind studenților și elevilor despre Marele Război”, susține Romenschii.

Deși anunțul a fost șters la câteva ore de la publicare, acesta nu a oferit o explicație clară de ce s-a întâmplat acest lucru. „E straniu că nu mai este”, a declarat tânărul socialist.

În acest an, pe 9 mai, se împlinesc 76 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal