Ochelari VR și alte echipamente tehnice vor fi folosite în premieră în sistemul educațional din școlile tehnice

Ochelari VR și alte echipamente tehnice vor fi folosite în premieră în sistemul educațional din școlile tehnice

65 de tablete, 13 laptopuri, 13 televizoare HD, 13 imprimante color, 13 ochelari VR (realitate virtuală) și 13 console de joc vor fi distribuităe către 12 colegii, centre de excelență și școli profesionale. Echipamentul va servi ca suport pentru profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață” în organizarea lecțiilor într-un mod mai atractiv pentru tineri și la îmbunătățirea performanței lor, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19.  

Ministra Educaţiei, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolşa, a menționat că că echipamentul tehnic va oferi acces continuu la educație în timpul pandemiei. 

„Suntem siguri ca va avea impact pozitiv asupra mai multor generații de elevi. Le suntem recunoscători partenerilor noștri pentru sprijinul lor continuu acordat instituțiilor ÎPT din Moldova ”, a adăugat ministra.

Publicitate

 Șeful Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice, Ambasada Austriei la Chișinău, Gunther Zimmer, a declarat că acțiunile de modernizarea a sistemului educațional în țara noastră vor continua.

 „Expunerea timpurie a elevilor la tehnologii va avea cu siguranță un impact pozitiv asupra pregătirii lor pentru piața muncii”, a declarat Gunther Zimmer.

Educația pentru sănătate este foarte importantă pentru tinerii din țară, iar instruirea lor în acest domeniu va facilita dezvoltarea unei generații sănptoase. 

„Date recente arată în mod clar impactul pozitiv al educației pentru sănătate prin formarea abilităților de viață asupra dezvoltării tinerilor. De aceea, împreună cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, UNFPA investește în calitatea educației pentru sănătate, prin îmbunătățirea conținutului, a capacității cadrelor didactice și prin dotarea școlilor ÎPT cu materiale și instrumente educaționale actualizate”, a declarat Nigina Abaszada, Reprezentanta Rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în R. Moldova (UNFPA). 

Echipamentul va completa sălile de clasă prietenoase tinerilor, inaugurate la începutul acestui an și va permite desfășurarea lecțiilor într-un mod mai interactiv. O noutate pentru școlile ÎPT o reprezintă ochelarii VR, care vor fi folosiți în premieră pentru a organiza activități educaționale interesante pentru elevi, de exemplu, exerciții experimentale de prevenire a violenței și încurajarea alegerilor sănătoase.

Profesorii cursului au mai primit un set de materiale și un nou joc educațional pentru adolescenți și tineri despre prevenirea violenței și sănătatea reproductivă. 

Potrivit unui studiu desfășurat în rândul a 923 de elevi și eleve cu vârsta de 15-19 ani, tinerii au cunoștințe limitate privind sănătatea, predispoziție spre comportamente de risc legate de sănătatea sexual-reproductivă, nutriție, consum de substanțe (tutun, alcool, droguri), violență și abilități insuficiente pentru integrarea mai ușoară pe piața muncii. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal