#prieteniiAGORA. Sergiu Țurcan: Fiți curajoși! Sunteți susținuți, fiindcă sunteți onești

#prieteniiAGORA. Sergiu Țurcan: Fiți curajoși! Sunteți susținuți, fiindcă sunteți onești

Sergiu Țurcan este unul dintre membrii AGORA, care a cumpărat printre primii un abonament pentru un an. Acesta are 31 de ani, locuiește în Chișinău și activează în domeniul IT, fiind administrator de sisteme. Ne-a povestit că a ales să susțină AGORA pentru că, în opinia sa, independența financiară este esențială pentru libertatea presei. 

Sergiu Țurcan a fost printre primii 50 de oameni care au cumpărat un abonament AGORA. S-a întâmplat încă acum un an, iar, între timp, abonamentul a fost reînnoit.

„Oamenii iși fac meseria ok și e normal, am înțeles din start ideea. Este un pas spre independență, de ce să nu iei un abonament. Pentru muzica pe care o ascult eu îmi iau abonament pe un an și achit pentru asta. Cred că orice lucru trebuie remunerat la rândul său”, spune Sergiu.

Publicitate

AGORA, printre puținele surse media din care se informează

„Presa din Moldova îmi pare că este toată angajată din păcate. Ea nici nu este. Cuvântul presă e doar ca să se numească așa. În alte țări presa, poate să facă mai multe lucruri decât Curtea Constituțională, poate să facă un demnitar să demisioneze, dar în țara noastră, la fel ca în statele CSI, acest lucru nu este posibil, deocamdată, fiindcă este dependență”, crede Sergiu Țurcan.

Tânărul spune că este interesat, în mod deosebit, de știrile despre inovație, economie sau bănci, nu și despre politică.

„Știrile politice mă enervează, m-am săturat de politică. Mi se pare că populația mai mult așteaptă fapte, nu vorbe. Știrile zi de zi, care sunt monotone, referitor la clasa politică de la noi nu sunt interesante pentru că sunt ca un ciclu infinit. Nimic progrese, nimic nou”, crede Sergiu.

O problemă - nivelul înalt de dezinformare

„Din păcate la noi nu sunt progrese, oamenii nu pot sau nu vor să citească, în sate trebuie de lucrat. Eu pot să analizez știrile și așa oameni nu sunt puțini în oraș, care nu vor crede în minciuni, dar sunt și din cei care cred. În loc să verifice în diferite surse, ei repede citesc și răspândesc informații false. Este o problemă a unei generații, deja e greu de schimbat. Pentru noi, generația tânără este o speranță că vom avea o gândire adecvată”, spune Sergiu Țurcan.

Tânărul a avut și un mesaj pentru AGORA. „Foc la ghete, oamenii merită. Progresați, faceți-vă munca și rămâneți transparenți. Fiți curajoși, sunteți susținuți fiindcă sunteți onești”, ne-a spus cititorul nostru.

AGORA a lansat, la 30 aprilie 2020, opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR. Până acum, 227 de persoane fizice sau juridice au ales să ne susțină. Pentru că de curând am marcat un an de când simțim, la propriu, susținerea comunității, ne-am propus să vă dedicăm vouă atenția și timpul nostru. În următoarele zile vom arăta lumii cine sunt o parte dintre #prieteniiAGORA.

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal