Solicitarea lui Șor adresată Președinției: Să convoace ședința CSS, la care să se discute propunerea sa privind recuperarea miliardului

Solicitarea lui Șor adresată Președinției: Să convoace ședința CSS, la care să se discute propunerea sa privind recuperarea miliardului

Deputatul Ilan Șor a adresat o nouă solicitare, de această dată Președinției, prin care solicită ca propunerea sa privind recuperarea prejudiciilor cauzate de frauda bancară să fie discutată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Acesta a mai declarat că a expediat o scrisoare oficială în acest sens.

„Chiar astăzi vom trimite o scrisoare în adresa Președinției. Vom aștepta cu nerăbdare răspunsul”, a declarat Șor. Acesta mai susține că este gata să conlucreze cu anchetatorii, să depună mărturii în instanța de judecată și să dezvăluie numele celor care se fac vinovați, însă toate acestea, după ce va fi anulat mandatul de arest emis pe numele său.

În același timp, politicianul susține că interesul autorităților pentru recuperarea banilor sustrași din frauda bancară ar fi egal cu zero, întrucât la o săptămână de când acesta a expediat scrisori oficiale în adresa Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor, nu a primit nici un răspuns.

Publicitate

„Această „grabă” cu care ignoră subiectul, demonstrează un singur lucru: interesul pentru recuperarea banilor este egal cu zero”, susține deputatul.

Anterior Ilan Șor a propus o soluție prin intermediul căreia ar putea fi recuperat miliardul furat. Potrivit acestuia, acționarii băncilor lichidate în anul 2015, ar fi gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante și să returneze statului prejudiciul care i-a fost cauzat, urmând ca mai apoi acționarii vizați să își recupereze sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar din Republica Moldova.

Menționăm că Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se declară nevinovat, acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019.

În instanța de apel, examinarea dosarului a fost amânată de zeci de ori. Iar la finele anului 2020, o judecătoare din completul de la Curtea de Apel Cahul și-a depus cererea de demisie

Fostul primar de Orhei a fost reținut în mai 2015 și condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare de tip semiînchis pentru escrocherie şi spălare de bani. Cu toate astea, instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se declară nevinovat, acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal