În cadrul implementării proiectului de reparație capitală a Circului din Chișinău, a fost realizat raportul expertizei tehnice a clădirii și a fost selectată compania străină care va elabora proiectul de execuție a lucrărilor. Totodată, potrivit ministerului Educației, Culturii și Cercetării, au fost găsite soluțiile pentru ca arena mare a Circului să devină multifuncțională.
Proiectul se află la etapa de finalizare, iar săptămâna viitoare, acesta ar putea să fie pus în discuție în cadrul Consiliului Național al Monumentelor Istorice.
„Este important să fie depuse toate eforturile ca până la finalizarea proiectului și inițierii concursului pentru contractarea companiei care va realiza lucrările de reparație capitală a clădirii Circului, din suma de bani disponibilă în prezent să poată fi începute cele mai urgente lucrări de reparație” a subliniat ministra Lilia Pogolșa.
Valoarea estimativă a lucrărilor de reparație capitală a clădirii Circului din Chișinău a fost estimată la peste 9 milioane de euro. Proiectul este sprijinit de Uniunea Europeană și implementat prin intermediul PNUD Moldova.
Edificiul Circului din Chișinău a fost inaugurat în anul 1981, având cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova în formă de amfiteatru cu o capacitate de 1.900 de locuri și arenă cu diametrul de 13 metri. Începând cu anul 2014, după o pauză de aproximativ 10 ani, Circul din Chișinău și-a reluat activitatea prin relansarea spectacolelor de circ și inaugurarea arenei mici.