22 speakeri și experți care au creat oportunități și au produs schimbări inovatoare în domeniile lor de activitate și-au povestit experiența în cadrul primei zile de Rockit Conference: Dă-i foială. Cei implicați în evneiment și-au unit forțele creatoare și experiența pentru a aduce soluții și răspunsuri pentru „noua realitate”.
Directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțată de USAID, Suedia și UK, Doina Nistor, a declarat că Moldova are un potențial creativ, are mediu de afaceri, piață tânără și potențial de export.
„Noi devenim o destinație creativă, iar primul centru de creație ArtCor reunește și crește talente creative și își propune să monetizeze creativitatea. Ne dorim să trecem peste hotarele creativității și să demonstrăm că e posibil acasă de realizat ceva inovativ”, a spus Nistor.
Director Executiv COR, Asociația Companiilor de Creație din Moldova, Vasile Braga, a precizat că industria creativă creează conținut, care, ulterior, fiind consumat oferă o experiență consumatorului:
„Experiența nu înseamnă neapărat doar emoții, dar și ceea ce simt și istoria ce se naște în urma unui storytelling. Autorul, caracterele și utilizatorul sunt cei trei piloni pe care se bazează istorie interactivă, iar toate împreună creează diferite tipuri de produse care le găsim pe piață și ne trezesc o emoție. Fiecare comunitate trebuie să aibă o istorie, și nu spusă de autor - dar o istorie interactivă pe care o are la final consumatorul”.
Jucătorul de tenis, Radu Albot a declarat că în condițiile în care țara noastră ar avea un sistem mai dezvoltat, profesioniști mai dedicați și facilități mai bune, copiii ar putea ajunge departe.
Agenda din ziua a doua a Rockit Conference: Dă-i foială local aduce 26 de speakeri și experți, în care se vor discuta subiecte precum ce să facem pentru a te reinventa, cum promovăm turismul în plină pandemie, cum unești creatorii și brandurile pentru campanii de impact, dar și multe alte speech-uri la subiectul antreprenoriat și start-up, marketing, comunicare, stare de bine și multe altele.
Cei mai tari experți din afaceri, startups și antreprenoriat vor fi prezenți și în cea de-a doua zi de Rockit Conference.Reamintim că evenimentul Rockit Conference a fost lansat în 2014 cu scopul de a susține educația, inovația și transformarea digitală. Misiunile Rockit sunt de a susține inovatorii digitali și de a forma o comunitate a noii generații de lideri și lidere, de a genera impact și de a identifica soluții.
Vezi și aceste știri

Rockit: În Moldova s-a creat așa o percepție că educația este proprietatea statului

Rockit: Triunghiul de aur al parteneriatelor sau de ce e nevoie de colaborarea dintre stat, mediul academic și industrii
