Începe cea de-a treia etapă de imunizare. Care este contingentul de persoane vizat

Începe cea de-a treia etapă de imunizare. Care este contingentul de persoane vizat

Din 11 mai în țara noastră începe cea de-a treia etapă de imunizare. Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat contigentele de persoane care urmează să fie imunizate începând cu ziua de marți. Etapa trei de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domenii precum procesarea, distribuirea și comercializarea alimentelor de bază - panificație, lactate, carne, fructe și legume.

De asemenea, vor fi vaccinate persoanele care muncesc în uzinele de apă, epurare, transport și distribuție a apei, centralele electrice, producție și transport curent electric, unități de producție, transport și distribuție gaze, unități de producție, transport și distribuție medicamente și dispozitive medicale.

Totodată, vor fi imunizate persoanele care muncesc în domeniul transportului de persoane și mărfuri, comunicație (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune națională), lucrătorii din hoteluri și restaurante precum și ucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare.

Publicitate

Din această categorie mai fac parte lucrătorii din domeniul teatral, ucrătorii din sistemul financiar, bancar, personalul poștal și serviciul curierat, reprezentanții cultelor religioase dar și allte colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, care au în subordine mai mult de 100 angajați.

La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

În același timp, continuă prima și a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Totodată, pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populației, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Astăzi, urmează să fie inaugurat un astfel de Centru la Bălți, iar în următoarele zile se preconizează organizarea altui Centru în cadrul C.I.E. „Moldexpo”.

Până în prezent, în total, au fost vaccinate 185.292 de persoane.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal