Tata e de sex masculin, iar mama - de sex feminin: Socialiștii vor să fie indicat expres în Constituție interdicția de căsătorie între persoane de același gen

Tata e de sex masculin, iar mama - de sex feminin: Socialiștii vor să fie indicat expres în Constituție interdicția de căsătorie între persoane de același gen

PSRM revine la ideile vociferate în repetate rânduri de liderul socialist Igor Dodon cu privire la „valorile familiei tradiționale”. În prag de campanie electorală și ajun al Zilei Familiei, socialiștii propun modificări în Constituție așa încât să fie interzise căsătoriile între persoanele de același sex, iar copii să poată avea doar tată de sex masculin și mamă de sex feminin.

„În ultimii ani pe plan mondial și regional, sunt forțe ce bat și atentează la valorile familiale, proprii societății moldovenești și a altor țări. Diferite mișcări care atentează la familia tradițională, marșuri și propagande ce iau amploare. [...] În calitate de părinte a doi copii, acest lucru mă deranjează și pe mine și pe alți colegi ai noștri”, a spus într-un briefing de presă socialistul Vasile Bolea.

Astfel, deși articolul 48 din Constituție prevede că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”, socialiștii vor să „îmbunătățească” acest punct.

Publicitate

Mai exact, propun ca în Legea Supremă să fie indicat că, „statul interzice căsătoria dintre parteneri de același sex” și o altă prevedere precum că „părinții copilului sunt tata de sex masculin și mama de sex feminin”.

„Motto-ul nostru este că: „Fiecare copil trebuie să fie crescut și educat doar în familie, iar familia este exclusiv o alianță dintr-un bărbat și o femeie”, a adăugat deputata Ala Darovanaia.

Retorica inițiativei PSRM revine în atenția publică în prag de campanie electorală. Ideea așa numitor valori a familiei tradiționale este omniprezentă în discursurile liderului PSRM Igor Dodon. Acesta și-a vociferat convingerile de nenumărate ori, inclusiv în campaniile electorale dinaintea alegerilor prezidențiale. Asta chiar dacă, în țara noastră niciodată nu s-a pus în discuție subiectul oficializării căsătoriilor între persoane de același sex.

„Noi nu vom tolera transformarea Republicii Moldova în poligon pentru experimente sexuale și anticreștine. Noi, socialiștii, vom ieși în apărarea valorilor ortodoxe și îi vom susține pe preoți, pe toți cei care se opun destrăbălăciunii care ne este impusă de către Occident”, spunea într-o postare pe Facebook, din 2016, Igor Dodon.

„Tradițiile, valorile și credința sunt cruciale pentru stat. Eu nu particip la marșurile gay din Chișinău, așa cum a participat Maia Sandu în ultimii ani”, a mai spus Igor Dodon într-un discurs în ajunul alegerilor prezidențiale din 2020.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal