Construcția nu-i de fapt construcție, iar de bani am uitat. Reacția lui Jizdan la solicitarea ANI de a i se confisca averea

Construcția nu-i de fapt construcție, iar de bani am uitat. Reacția lui Jizdan la solicitarea ANI de a i se confisca averea

Cele trei imobile de peste hotare sunt închiriate, iar 53 de mii de lei sunt venituri ale soției pe care a uitat să le indice în declarația de avere. Așa explică deputatul Alexandru Jizdan, în apărarea sa, proveniența unor bunuri despre care Autoritatea Națională de Integritate afirmă că ar fi nejustificate și pentru care solicită confiscare.

Alexandru Jizdan a venit cu o reacție, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că solicită confiscarea averii sale. Astfel, în apărarea sa, deputatul explică proveniența unor bunuri. Mai exact, potrivit lui, suma despre care ANI afirmă că este de proveniență neclară, i-ar fi revenit din vinderea unui teren agricol al părinților. Banii, spune deputatul, ar fi mers la feciorul său în perioada celor patru ani de studii peste hotare.

ANI a mai constata că Jizdan a omis să indice în declarația de avere trei imobile din afara țării. Deputatul, la rândul său susține că acestea ar fi trei apartamente luate în chirie în perioada acestor studiilor feciorului și nu i-ar aparține.

Publicitate

„Despre faptul că nu am declarat o construcție din localitatea Molovata pot să vă zic că terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de m care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt”, mai notează Jizdan.

Autoritatea mai menționa că deputatul nu a indicat venituri de 53 de mii lei proveniți din salariu și alocații. Jizdan însă afirmă că, banii ar fi veniturile soției sale din activitatea didactică, care din greșeală nu a fost indicată la momentul depunerii.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! ANI cere confiscarea averii nejustificate a deputatului Alexandru Jizdan

„Am prezentat toate informațiile și detaliile necesare care explică fiecare întrebare pe care a avut-o această instituție cu drept de a verifica, dar mă conving că nu s-a luat în calcul nimic absolut, fapt care îmi pare absolut incorect. Din această cauză, este absolut necesar ca instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz în care sunt vizat și care mai degrabă seamănă cu „intenții politice”, scrie Jizdan pe pagina sa de Facebook.

AGORA amintește că, inspectorul de integritate a dispus confiscarea averii nejustificate în sumă de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală pe aspectul falsului în declarații în cazul deputatului Alexandru Jizdan. Dacă actul ANI va rămâne definitiv în instanța de judecată, deputatul riscă interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând să fie înscris și în Registrul Interdicțiilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal