#prieteniiAGORA. Radu Seserman, originar din România: „Dacă presa nu este independentă, cei influenți vând minciuni, iar oamenii ajung să le creadă”

#prieteniiAGORA. Radu Seserman, originar din România: „Dacă presa nu este independentă, cei influenți vând minciuni, iar oamenii ajung să le creadă”

Situația economică, socială, dar și cea financiară l-au făcut să-și ia familia și să emigreze în Statele Unite ale Americii, în căutarea unui loc de trai mai bun. La început, își planificase plecarea pentru o scurtă perioadă, în speranța că va reveni și își va iniția o afacere, dar iată că, mai bine de trei decenii trăiește cu dorul de acasă. Vorbim despre Radu Seserman, originar din România, cel care și-a luat abonament la AGORA și a devenit membru al comunității noastre. De ce a ales să susțină AGORA și ce înseamnă în viziunea lui o instituție media independentă, aflați în continuare. 

Radu Seserman este inginer mecanic și lucrează în calitate de programator în New Jersey. A plecat din România cu treizeci de ani în urmă, dar întotdeauna a avut gândul că se va reîntoarce.

„Problemele financiare mă țin aici. Dacă aș fi liber, chiar în clipa asta aș veni acasă. Totuși, când voi ajunge în România, trebuie să am din ce să trăiesc... Întotdeauna sper că nu va mai dura mult, dar încă nu știu sigur cât voi mai sta în SUA”, spune Radu.

Publicitate

AGORA, printre sursele media pe care le citește aproape zilnic

Radu spune că a ales să susțină AGORA pentru că subiectele abordate reflectă și punctul său de vedere. Decizia de a-și lua un abonament a venit la scurt timp după ce a aflat despre portal.

„Era în perioada Crăciunului, iar eu am așteptat treacă reducerile oferite de voi ca să-mi iau un abonament la preț deplin”, mărturisește membrul AGORA.

Avem nevoie de o presă independentă pentru că

„Oamenii, deși se cred puternici și știu ce vor, oricum sunt influențați din exterior. Media este cea care ne influențează, fie că e vorba despre politică sau despre ceea ce cumpărăm. Iată de ce, este important ca presa să fie independentă. În caz contrar, ajunge să promoveze interesele patronilor. Atunci se vede clar, cum influenții ne vând minciuni, iar oamenii ajung să le creadă”, este de părere abonatul AGORA.

Radu ne-a mai spus că încearcă să susțină și economia moldovenească, alături de cea românească, în măsura în care reușește. De obicei, cumpără vin, suc, mălai sau cereale produse în Republica Moldova.

„Nu știu dacă sunt neapărat cele mai bune, dar le cumpăr, pentru că îmi place să-i ajut pe cei care încearcă să facă ceva”, afirmă susținătorul.

Radu Seserman a avut și un mesaj pentru AGORA. „Ceea ce faceți, faceți bine și corespunde cerințelor. Nu aș vrea să schimbați mult. Este important să vedeți ce interese au cititorii. Dați-le ce vor ei, dar dați-le ceva de calitate și pozitiv, ca să ajutați societatea să se dezvolte”, ne-a spus el.

AGORA a lansat, la 30 aprilie 2020, opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR. Până acum, 234 de persoane fizice sau juridice au ales să ne susțină. Pentru că de curând am marcat un an de când simțim, la propriu, susținerea comunității, ne-am propus să vă dedicăm vouă atenția și timpul nostru. Venim să vă arătăm cine sunt unii dintre #prieteniiAGORA.

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Comunitatea e o forță. Să o creăm împreună!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal