Casa Bunicului – o afacere de familie dedicată tradițiilor și turismului de experiență, în satul Pașcani. #EposibilACASĂ (FOTO)

Casa Bunicului – o afacere de familie dedicată tradițiilor și turismului de experiență, în satul Pașcani. #EposibilACASĂ (FOTO)

Casa Bunicului este o agropensiune din satul Pașcani, raionul Cahul, fondată în anul 2018 de către soții Dumitru și Lidia Lazăr. Situată în zona de sud a Moldovei, Casa Bunicului se află pe traseul internațional Cahul-Giurgiulești. Care a fost scopul familiei când au creat-o și cum își așteaptă oaspeții, aflăm dintr-un material marca #EposibilACASĂ.

Pensiunea Casa Bunicului a apărut din marea dorință a familiei Lazăr de a lăsa un patrimoniu ca moștenire rudelor, dar și localinicilor din satul Pașcani. Ideea de a crea o pensiune cu toate comoditățile acasă, în Republica Moldova, a venit de la cumnata Lidiei, care locuiește în Polonia și gestionează un restaurant ce vinde inclusiv și vinurile moldovenești „Vinuri de Pașcani”, produse tot de rudele de acasă, din satul Pașcani.

...

Publicitate

Istoria pensiunii Casa Bunicului a început odată cu participarea la un proiect finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Suportul primit a motivat familia Lazăr și i-a impulsionat să dezvolte operativ toate facilitățile necesare unui complex turistic modern, capabil să găzduiască oaspeți internaționali. Mai ales că, în perspectiva deschiderii pensiunii, aceștia deja puteau miza pe turiștii polonezi, dar și vizitatorii locali. Cu mult entuziasm, dedicație și muncă, timp de câțiva ani, o casă rece și nelocuită a prins culoare, stil și identitate tradițională. Așa a apărut Casa Bunicului, o pensiune primitoare, gata să găzduiască oaspeți, care oferă un număr mare de experiențe turistice de calitate.

...

„Pensiunea Casa Bunicului este un complex turistic rustic, situat într-o zonă plină de priveliști naturale care îți taie respirație. Aici, în regiunea Prutului de Jos se află lacul natural Manta, dar și câteva vinării, care atrag atenția turiștilor și a pasionaților de vinuri.Vecinătatea râului Prut și a lacului Manta oferă locului o frumusețe deosebită, iar ospitalitatea gazdelor și savoarea bucatelor moldovenești, îi fac pe turiști să revină aici iar și iar.”

Lidia Lazăr

Autor:

Pensiunea Casa Bunicului este dotată cu un restaurant, foișoare pentru oaspeți și toate condițiile necesare pentru o mulțime de activități, cum ar fi relaxarea în aer liber; activități sportive: tenis, volei; plimbări cu barca; activități de pescuit, ciclism, dar și observarea păsărilor, pentru pasionații de faună sălbatică.

...

Datorită suportului primit din partea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, familia Lazăr a reușit să pună pe roate o afacere sustenabilă, care aduce un aport serios la dezvoltarea agroturismului local. În cadrul acestui proiect, 33 de pensiuni rurale din țară au beneficiat de granturi pentru îmbunătățirea infrastructurii de ospitalitate turistică. Casa Bunicului este o istorie de succes, prezentată în cadrul campaniei #ePosibilAcasă, care demonstrează că sustenabilitatea economică și dezvoltarea durabilă e posibilă și în Moldova, cu implicarea comunității locale și valorificarea potențialului turistic autohton.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal