Apple Music va introduce noi opțiuni de redare a melodiilor pentru abonații serviciului

Apple Music va introduce noi opțiuni de redare a melodiilor pentru abonații serviciului

Apple Music va introduce noi opțiuni de redare a melodiilor pentru abonații serviciului fără a introduce alte costuri suplimentare. Mai exact este vorba de opțiunile loseless și spatial audio, care vor permite audierea muzicii preferate fără pierderi de calitate, scrie Go4it.

Disponibilă începând cu luna viitoare, noua setare de calitate va necesita semnificativ mai multă lățime de bandă și ar putea crea probleme celor care folosesc conexiuni de internet mobil cu puțin trafic inclus (ex. pachete de date în roaming).

Totodată muzica ar putea suna mai bine prin sistemele audio dedicate și dacă bifezi opțiunea Dolby Atmos pentru spațializare audio. Ambele vor fi disponibile fără costuri suplimentare, Apple precizând că aproximativ 75 milioane de melodii vor fi disponibile pentru ascultare în modul loseless. Pentru a beneficia de noua funcționalitate va fi necesară instalarea celei mai recente versiuni a aplicației Apple Music, respectiv să bifezi setările relevante în meniul Settings – Music – Audio Quality.

Publicitate

Pentru a evita suprasolicitarea conexiunii la internet, vei avea posibilitatea și să alegi niveluri de calitate diferite în modul Wi-Fi, respectiv date mobile. Totodată, vei putea și să descarci în modul loseless pe telefon muzica preferată, profitând de momentele cu acces la internet Wi-Fi. Potrivit Apple, nivelul de calitate loseless începe de la echivalentul CD Quality, 44.1kHz/16 bit și poate ajunge la 48kHz/24 bit, ambele variante putând fi redate nativ pe dispozitivele iPhone și iPad. Însă nivelul de fidelitate poate urca la 192kHz/24 bit, dacă folosești un echipament de redare extern compatibil.

Cei care folosesc căști AirPods și Beats echipate cu procesor audio din revizia H1 sau W1, respectiv difuzoarele integrate pe ultimele modele iPhone, iPad sau Mac vor avea opțiunea de redare Dolby Atmos selectată în mod automat. Mai departe, albumele audio disponibile în format Dolby Atmos vor fi evidențiate corespunzător în interfața de redare. Răspunzând competiției oferite de Apple, Amazon a anunțat în cursul zilei de luni că va oferi facilități similare pentru abonații serviciului Amazon Music HD, fără costuri suplimentare dacă aceștia au optat pentru pachetul Amazon Music Unlimited.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal