Un avion a fost avariat la aterizarea pe Aeroportul Domodedovo. UPDATE: Air Moldova spune că la bord nu se aflau pasageri

Un avion a fost avariat la aterizarea pe Aeroportul Domodedovo. UPDATE: Air Moldova spune că la bord nu se aflau pasageri

 O aeronavă a fost avariată în timpul aterizării, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) anunță că a fost informată și dă asigurări că toți pasagerii. de la bordul avionului au fost transportați în maximă siguranță. Incidentul s-a produs pe 16 mai pe Aeroportul Domodedovo din orașul Moscova, Federația Rusă. 

UPDATE: Reprezentanții Air Moldova confirmă incidentul, însă menționează că zborul a fost fără pasageri, din cauza restricțiilor asociate pandemiei.

„La aterizare, secțiunea de coadă a aeronavei „Airbus 321” a intrat în contact cu banda de aterizare. Acest incident s-a produs din cauza vântului puternic ce a început în timpul aterizării, iar avionul a intrat într-o zonă de microvârtejuri, din cauza căreia a fost forțat să utilizeze manevră repetată de aterizare. Prejudiciul nu este grav”, spun reprezentanții companiei.

Publicitate

Totodată, Air Moldova dă asigurări că incidentul a avut loc nu din vina piloților, ci din cauza unui factor natural.

„Din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Republica Moldova. În urma incidentului toți pasagerii au fost transportați in maxima siguranța. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare și băuturi”, au menționat reprezentanții într-un comunicat de presă.

Știrea inițială: Anunțul despre accident a fost făcut pe rețeaua de socializare Facebook.

„În timpul apropierii către pistă, aeronava Airbus-ul A321 al companiei „Air Moldova” a intrat într-o forfecare de vânt și a fost nevoită să rateze aterizarea. După procedura de ratare, acesta a aterizat, însă după examinarea pistei și a fuzelajului aeronavei, s-a constatat că aeronava a lovit pista cu coada fuzelajului”, se arată în mesajul postat de pagina Runway 09.

Reprezentanții AAC au spus că în prezent se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei.

„În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Toți pasagerii au fost transportați in condiții de maxima siguranță. În calitate de măsură de asigurare a siguranței zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus. Adițional la programul de supraveghere anual, în cazul unor evenimente aeronautice, Autoritatea Aeronautică Civilă ectuează inspecții suplimentare a agenților aeronautici”, au comunicat aceștia.

Reprezentanții Air Moldova nu ne-au răspuns la apeluri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal