În perioada 10 – 16 mai, intervenția ambulanței a fost solicitată de aproximativ 14 mii de oameni. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat la spitalele din țară în jur de 5, 3 mii de pacienți, printre care 1.107 copii. Numărul de apeluri privind urgențele respiratorii au scăzut sub 2 mii de solicitări.
Cel mai frecvent Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 3.088 persoane, inclusiv 48 pacienți cu Sindrom coronarian acut, urmate de urgențele neurologice – 2.078 persoane, inclusiv 220 pacienți, care au suferit un accident vascular cerebral.
În această perioadă, numărul apelurilor pe motivul urgențelor respiratorii a scăzut la 1.930 solicitări, comparativ cu luna aprilie când se înregistau cu peste 700 de apeluri mai multe.
Pe motivul urgențelor traumatologice au parvenit 1.349 apeluri, inclusiv pentru 73 de persoane, care au avut nevoie de asistență medicală la etapa de prespital în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării.
Ulterior, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești.
Vezi și aceste știri

Peste zece mii de apeluri, înregistrate în doar 24 de ore la Serviciul 112. 72% din totalul apelurilor, recepționate în primele cinci secunde

Revine la activitatea de bază? Secția COVID-19 a spitalului „Arhanghel Mihail” ar putea fi închisă

Medici din secția Reanimare COVID a Institutului de Medicină Urgentă, indignați de reduceri salariale. Directorul spitalului explică decizia
Advertoriale

Pentru IMM – Victoriabank te ajută să-ți construiești o afacere modernă, durabilă și profitabilă cu Eu4Business EBRD Credit Line

Complexul locativ Alpha Residence și-a deschis ușile pentru locatari ( VIDEO)
