Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că ar fi implicată în cazul răpirii ex-judecătorului Mykola Ceaus

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că ar fi implicată în cazul răpirii ex-judecătorului Mykola Ceaus

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dimitrii Kuleba a declarat că imaginile video apărute cu ex-magistratul ucrainean, Mykola Ceaus ar trebui analizate suplimentar. În același timp, acesta susține că acest caz ar fi o încercare a Rusiei pentru „a crea tensiune în relațiile noastre”, scrie Ukrinform.

„Această înregistrare este fără îndoială o circumstanță recent descoperită care necesită o analiză suplimentară și care schimbă imaginea a ceea ce, în primul rând, a scris în ultimele săptămâni în mod activ presa din Republica Moldova, în mare parte pro-rusă, impunând opiniei publice o imagine diferită a realității”, a declarat oficialul.

Kuleba susține că Rusia ar fi implicată în acest caz iar această concluzie ar fi împărtășită și de ministrul afacerilor externe și prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.

Publicitate

„Împreună cu colegul din Moldova am ajuns la concluzia unanimă că situația cu judecătorul Ceaus nu ar trebui în niciun caz să fie folosită de o terță parte, și anume Federația Rusă, pentru a certa Ucraina cu Moldova și a crea tensiune în relațiile noastre”, a precizat șeful diplomației ucrainene.

Fostul judecător ucrainean a apărut într-un video publicat pe data de 17 mai în care a afirma că este gata să colaboreze cu anchetatorii dacă îi va fi asigurată securitatea. În același timp, ex-magistratul a declarat că nu a fost răpit recent dar că adevărata sa răpire s-ar fi produs în 2016.

Citește și: Banii, borcanul și răpirea: Cronologia evenimentelor în cazul ex-judecătorului Ceaus

Amintim că la 3 aprilie Nicolai Ceauș, judecătorul ucrainean care ar fi ascuns 150 de mii de euro în borcane și care este urmărit de Procuratura din Kiev pentru acţiuni de corupție, a fost răpit. Despre asta a anunțat avocatul acestuia Iulian Balan pe pagina sa de Facebook. 

La mai bine de 50 de ore de la dispariția lui Ceauș, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu a venit cu mai multe detalii în acest sens. Oficialul a declarat că cei care l-au răpit ar fi cetățeni străini și că aceștia au reușit să traverseze frontiera Republicii Moldova cu Ucraina.

Reamintim că, Ceaus s-a ales cu un refuz din partea autorităților R. Moldova la solicitarea de a beneficia de azil politic în țara noastră. Magistratul s-ar afla la Chișinău din 2016. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal