Ministerul Sănătății lansează integral etapa a treia de imunizare împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății lansează integral etapa a treia de imunizare împotriva COVID-19

Etapa a treia de vaccinare a fost lansată integral. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Totuși, prioritate vor avea persoanele mai sensibile în fața virusului, în special cei care fac parte din grupa de risc.

„Fiecare persoană eligibilă pentru vaccinare are posibilitatea de a beneficia cât mai rapid și urgent de vaccin”, a declarat secretarul de stat, Denis Cernelea.

Din data de 11 mai, Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au anunțat lansarea graduală a etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Publicitate

În același timp, continuă prima și a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Totodată, pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populației, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Este vorba despre un astfel de Centru la Bălți și altul în cadrul C.I.E. „Moldexpo”.

Precizăm că, în perioada 21-23 mai va avea loc maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”. Maratonul este destinat preponderent studenților, masteranzilor, studenților-doctoranzi, medicilor-rezidenți, cadrelor didactice, elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ din Republică.

Totodată, începând cu data de 19 mai, pe teritoriul Pieței Centrale din capitală va fi deschis un centru de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta va fi amplasat la parterul centrului comercial aflat în mijlocul pieții. Despre aceasta a anunțat administrația întreprinderii. Procesul de imunizare va demara începând cu 19 mai, între orele 10:00 și 18:00.

Până în prezent, 253.310 persoane au fost imunizate anti-COVID-19, dintre care, 219.004 persoane au primit prima doză, iar 34.306 au primit rapelul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal