Cum Green Nations îi învață pe copii să protejeze natura (VIDEO)

Cum Green Nations îi învață pe copii să protejeze natura (VIDEO)

În fiecare an, pe 20 mai, omenirea marchează Ziua Mondială a Albinelor. În acest mod ONU a decis să sublinieze importanța albinelor pentru umanitate și să atragă atenția asupra necesității de a le proteja pe ele, dar și alți. Cu această ocazie, Organizația Obștească Green Nations din Moldova a lansat o nouă etapă a proiectului european pentru dezvoltarea apiculturii în Moldova - PEDAM, distribuind câte 5 stupi la 10 școli din țară.

Copiii sunt educați să iubească natura

Elevii le vor picta în funcție de culori și cerințele de mediu, după care stupii vor fi instalați la prisăci. Organizatorii și-au propus să disimineze în acest fel cunoștințele despre importanța albinelor și a altor polenizatori pentru supraviețuirea noastră.

Publicitate

„În prezent dispariția albinelor și polenizarea sunt o problemă ce necesită măsuri clare și urgente. Cu fiecare an numărul albinelor este în continua descreștere. Prin urmare, sarcina noastră principală este de a proteja albina și de a informa publicul despre posibilele interacțiuni cu albina.”

Denis Cernomoreț, președinte al AO Green Nations

Autor:

Partenerul Green Nations în acest proiect este Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO.

...

„Chiar de la prima întâlnire cu AO Green Nations, am luat organizața sub egida UNESCO și împreună realizăm proiecte. M-a atras atenția faptul că una dintre prioritățile lor este educarea copiilor, deci, educarea unei noi generații. Având în vedere situația ecologică din lumea întreagă, această organizație depune eforturi pentru a-i învăța pe copii să aibă grijă de mediul ambiant”.

Prof. Constantin Rusnac, Secretar General al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO

Autor:

„CNPR UNESCO a sprijinit proiectul social european PEDAM nu întâmplător. Acestf are o componentă socială foarte puternică. Proiectul pe care îl prezentăm acum ține de ecologie, ține de albini și este foarte important, deoarece reunește mai multe școli.”

Luminița Drumia, Secretar General adj. al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO

Autor:

Una dintre cele 10 școli participante la proiect este Liceul Teoretic „Mihai Grecu” din mun. Chișinău. Svetlana Glotova, directorul liceului, a menționat că elevii au răspuns cu plăcere la oferta de a participa la proiect.

Cum a fost primit proiectul de beneficiari

Svetlana Glotova, Directorul Liceului Teoretic „Mihai Grecu”, mun. Chișinău: „Acesta este un proiect ecologic. El ne este aproape de spiritul nostgru. Când am aflat că vom picta stupi, am devenit și mai interesați de el pentru că băieții noștri sunt pictori, avem clase de arte plastice. " data-content-id="0" data-link-type="extern"

Ștefan Cazacu, elev de clasa a 12-a Liceul Teoretic „Mihai Grecu”: „Albina este foarte importantă pentru mediul și țara noastră. Mai cu seamă acum, în timpul pandemii, când trebuie să consumăm miere pentru a stimula imunitatea. La lecțiile de geografie, biologie și alte obiecte, am atras atenția asupra acestei probleme și, în timpul proiectului, am investigat motivele dispariției albinei." data-content-id="0" data-link-type="extern"

...

Mariana Ceraneva, profesoară de arte plastice la Liceul Teoretic „Mihai Grecu”: „Suntem recunoscători acestui proiect, deoarece la lecțiile de artă plastic conectăm în mod direct arta la viața reală. Am aflat că, culorile preferate ale albinelor sunt verde, alb și albastru deschis. Cred că, copiii vor fi foarte fericiți!" data-content-id="0" data-link-type="extern"

După colorare, stupii vor fi instalați în stupine, iar școlarii vor putea să le viziteze și să se informeze în practică despre lumea interesantă și foarte complexă, dar bine amenajată a vieții albinelor.

...

Anterior, AO Green Nations în parteneriat cu, Comisia Națională pentru UNESCO, Departamentul Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinăul și America House au desfășurat un concurs „Iubiți natura, protejați albină”, la care au participat elevi din 35 de școli.

Green Nations Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-politică, care își propune să conecteze agricultorii moldoveni la piața europeană. Realizarea acestui obiectiv strategic în viziunea Green Nations poate fi atins prin consolidarea forțelor la nivel guvernamental între state, prin structurarea și promovarea produsului local, astfel încît acesta să satisfacă așteptările consumatorilor europeni.

Pentru mai multe informații vizitați www.greennations.md și paginile pe rețele de socializare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal