#prieteniiAGORA! Doina Babcinschi: „Vreau să fiu parte la confirmarea că munca jurnaliștilor contează cu adevărat”

#prieteniiAGORA! Doina Babcinschi: „Vreau să fiu parte la confirmarea că munca jurnaliștilor contează cu adevărat”

Doina Babcinschi are 32 de ani, lucrează în calitate de PR&Event Manager în cadrul grupului de companii Felicia. Conduce o echipă din mai mulți specialiști în Social Media, creează conținut și organizează evenimente. Unul din proiectele coordonate recent este cel ce ține de colectare a medicamentelor expirate de la populație, lansat în premieră în țara noastră. Doina este una dintre cei 235 de prieteni ai noștri. Spune că s-ar simți ciudat dacă nu ar susține redacția care îi este principala sursă de informare.

Pe lângă activitatea de bază, Doina mai lucrează la un proiect împreună cu Influencers Hub Moldova. A lansat un site care unește branduri și influenceri pe platforma influence.md. Doina spune că atunci când are capul mai limpede scrie pe blogul scrisdemana.com și pe instagramul cu același nume. În mare parte sunt texte sufletiste în engleză și rusă, versuri albe.

Frumusețea, scrisul, literatura și călătoriile

Publicitate

„Scrisul este principala pasiune. În listă mai trec lectura biografiilor, literaturii artistice, contemporane, poeziilor și călătoriile. Înainte de instalarea pandemiei am avut 17 escapade timp de un an, iar acum încerc să compensez emoțiile din călătorii cu cele de pe loc. Acum câțiva ani am descoperit pasiunea pentru camerele tip „escape”. Cele în care trebuie să rezolvi mai multe ghicitori, provocări, integrame, ca să evadezi. Mă atrage tot ce are o componentă intelectuală, și-mi testează cunoștințele. Și pentru că de vreo 12 ani sunt în domeniul frumuseții, am o pasiune deosebită pentru tendințele din domeniul beauty, testarea tendințelor”, ne-a spus Doina

„Scrii bine când scrii inconștient, nebunește, necontrolat. E ca un dans sălbatic, primitiv, tribal. Undeva în sufletul meu, la foc de tabără, ca niște aborigeni, dansează cuvintele. E un flux al conștiinței ăsta. Gândul curge, iar eu sunt observator, îl las să se prelingă pe foaia virtuală, să mă surprindă. Eu sunt propriul meu cititor. Empatizez personajele, fiecare în parte, pentru că ei îmi poartă amprenta, caracterul.” 

Fragment din blogul scrisdemana.com

Autor:

...

Doina Babcinschi, arhivă personală

Sensul vieții este în proces

Sensul vieții este o temă destul de vastă și abstractă, părerea mea. Probabil, sensul este în proces, să-l faci cât mai confortabil pentru tine, să alegi să faci de-a lungul ei cât mai multe lucruri care-ți aduc plăcere. Foarte des uit despre această convingere a mea.

Autor:

Filtrul intern al valorilor

„Nu cred că aș putea descrie sau enumera atât de ușor valorile după care mă conduc. Este vorba despre un filtru intern, care, probabil, a apărut din educație, ori poate de empatie. În multe momente apare o voce interioară care spune „așa se poate”, ori „așa nu se mai poate”. De cele mai dese ori „nu se poate” este despre depășirea limitelor personale sau ale oamenilor din jur”, este convinsă Doina.

...

Doina Babcinschi, arhivă personală

De ce să susții AGORA

„Timp de patru ani am fost jurnalistă la o revistă de la noi. Țin minte cât de mult conta să știu că munca mea este valorificată, că interviurile sau proiectele speciale realizate de mine sunt citite. Aceasta mi-a dezvoltat o empatie și față de alți reprezentanți ai presei. Vreau să fiu parte la confirmarea că munca jurnaliștilor contează cu adevărat. Pe de altă parte, sunt de mulți ani în domeniul PR, am colaborat cu aproape toate redacțiile și echipele de reporteri, dar anume față de AGORA mi-am creat o simpatie. Al treilea motiv ar fi cel că odată cu începutul pandemiei mi-am dat seama că atunci când vreau să mă documentez - accesez anume AGORA pentru știri de ultimă oră. Ar fi ciudat să nu susțin redacția, dacă este principala mea sursă de informare”, punctează Doina.

...

Abonamentul tău e AICI.

De ce să plătești presa, dacă ai acces la orice informație

„Și aici sunt două argumente. Pe de o parte, noi suntem generația torents, care e obișnuită să obțină gratuit ceea ce, de obicei, se oferă contra cost. Însă achitarea pentru conținut este o practică normală în foarte multe state. Ai acces gratuit la o parte din conținut, iar pentru mai multe informații – plătești. Există abonamente la platforme de streaming, cărți online, cursuri, softuri, etc. Eu sunt tipul de persoană care folosește soft licențiat, cumpără cărți online, achită abonamente și cursuri. Astfel, aleg să achit și pentru informația pe care o consum. Pe de altă parte, nu consider corect că marea parte din venitul insituțiilor media vine din publicitate (deși activez în acest domeniu). Pentru a supraviețui multe publicații aleg să-și bombardeze cititorul cu bannere cu tot tipul de produse și servicii. Sper că dacă începem să plătim pentru conținut, vom contribui și la schimbarea calității în publicitate, să avem o integrare comercială mai elegantă și mai bine-gândită”, este convinsă tânăra.

De ce să susținem instituțiile media din R. Moldova

„Nu vreau să fac divizarea pe țări, categorii de public, etc. Este strict o alegere personală, dacă cititorul alege să susțină o instituție media sau nu. Și depinde de redacție, dacă a reușit să-i câștige încrederea. Este vorba de o sumă simbolică pe care poți s-o investești în a susține orice altceva – o inițiativă civică, un start-up, afaceri locale, segmentul industriei ușoare. Eu aleg să susțin mai multe domenii, presa – pentru că vreau să contibui la crearea unui conținut de calitate. Pentru că îmi pare important ca jurnaliștii buni să nu migreze în sectorul comercial pentru că nu au suficientă finanțare, ci să poată crește într-o instituție media”, conchide Doina. 

Abonamente AGORA

Opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR a fost lansată de AGORA anul trecut. Iar până acum 235 de persoane au decis să ne susțină.  

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal