Judecată pentru o uniformă cusută cu fir de aur. Fostul șef al SPPS a acționat în instanță instituția pe care a condus-o

Judecată pentru o uniformă cusută cu fir de aur. Fostul șef al SPPS a acționat în instanță instituția pe care a condus-o

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) Iaroslav Martin, care a deținut funcția de director până pe 30 decembrie 2020, a acționat în judecată instituția pe care a condus-o. Martin cere să-i fie restituită suma de bani reținută la concedierea sa de către SPPS pentru echipamentul special primit anterior, inclusiv pentru costumul de general, cusut la comandă și ornat cu fire aurite, informează Ziarul de Gardă

În martie 2020, fiind director al SPPS, Martin și-a comandat, conform mărimilor sale, costumul de general, alături de fostul director adjunct al SPPS, Petru Corduneanu.

Cele două costume de general au fost comandate și achitate de SPPS. Pentru acestea, instituția a achitat 8 mii de lei. Mai scumpă însă a fost ața aurită folosită, fiind vorba de 200 de grame de fire aurite, a căror valoare era de 11 mii de lei.

Publicitate

După ce Iaroslav Martin a fost eliberat din funcția de director al SPPS, instituția i-a oprit din salariu și indemnizații suma de 37.815 lei pentru articolele vestimentare pe care acesta le-a păstrat. Nemulțumit, acesta a acționat instituția în judecată. „Eu am atacat instituția pentru că tot ce se face acum, la moment, este ilegitim. Eu mă uit din prisma faptului cum a procedat conducerea actuală. Ei n-au procedat corect și instanțele de judecată o să facă concluzii referitor la cine sunt corecți în cazul dat și cine nu sunt corecți”, a declarat Martin pentru Ziarul de Gardă.

În cererea de chemare în judecată expediată la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, Iaroslav Martin solicită încasarea din contul SPPS a peste 66 de mii de lei, aici fiind incluse și cele 37,8 mii lei reținute de SPPS pentru obiectele vestimentare.

Într-un răspuns la o solicitare de informații trimisă de ZdG, reprezentanții SPPS susțin că cererea de chemare în judecată depusă de Martin ar reprezenta „atacuri asupra Serviciului” ca urmare a denunțării fărădelegilor din perioada în care acesta a condus instituția.

„Considerăm că respectiva cerere nu își regăsește acoperire juridică și cu atât mai mult, la rândul său, Iaroslav Martin, la fel, a reținut și a încasat de la predecesorul său suma pentru valoarea restantă a uniformei”, se spune în răspunsul SPPS, semnat de directorul adjunct Vasile Popa.

Procesul de judecată Iaroslav Martin vs SPPS se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, următoarea ședință fiind programată pentru data de 27 mai 2021.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal