Centrul de Formare al Mobiasbanca - OTP Group. Ce opțiuni de instruire oferă și cum ajută angajații băncii pentru evoluția lor în carieră (VIDEO)

Centrul de Formare al Mobiasbanca - OTP Group. Ce opțiuni de instruire oferă și cum ajută angajații băncii pentru evoluția lor în carieră (VIDEO)

Formarea și dezvoltarea personalului a fost mereu o prioritate a băncii Mobiasbanca OTP-Group. Încă în 2008, banca a pus bazele Centrului de Formare, care permite instruirea și dezvoltarea angajaților noi, dar și contribuie la susținerea parcursului unui angajat pentru o carieră de succes în cadrul băncii. 

„Centrul are o suprafață de peste 400 de metri pătrați. Capacitatea Centrului permite ca să asigurăm formarea concomitentă în jur de 50 de persoane, pentru că avem câteva săli de training. Acestea sunt diferite, în dependență de scopul formării. Sunt sălile cu echipament tehnic, acolo de regulă organizăm/desfășurăm sesiunile tehnice și avem săli în care organizăm trainingurile orientate spre dezvoltarea abilităților numite de soft-skills.”

Lilia Nacu, șef la Centrului de Formare al Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

Publicitate

Poți începe o carieră în cadrul Mobiasbanca OTP-Group fără a avea un background profesional în spate. Banca asigură instruirea primară prin intermediul Sucursalei Școală – un proiect unic în mediul privat și bancar de la noi.

„Este o sucursală organizată exact cum este organizată orice sucursală din rețeaua băncii. Anual circa 50 de persoane sunt angajate pe poziția de operator ghișeu universal. De menționat că este o poziție de start din front-office. Persoanele beneficiază de un training dedicat pe care îl numi. Școala operatorilor ghișeu universal, școala OGU. Școala permite noilor angajați să preia și să realizeze cu succes responsabilitățile sale în ceea ce privește deservirea persoanelor fizice, dar și juridice. Operatorii studiază și testează operațiunile cu numerar, transferurile, operațiunile non-cash și multe-multe alte operațiuni. Posibilitatea accesării mediului de test pentru aplicațiile utilizate permite a simula diverse situații și a-și aprofunda cunoștințele în funcționalitatea atât a produselor bancare existente, cât și a celor noi.”

Viorica Pleșcan, manager formare în Sucursala-Școală Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

...

Programele de formare sunt dezvoltate în strânsă legătură cu parcursul de carieră al personalului. Trainingurile au devenit altfel un important instrument de motivare a angajaților băncii, oferindu-le posibilitatea să-și asigure ascensiunea în carieră.

„Mobiasbanca reprezintă o oportunitate pentru toți cei interesați de domeniul bancar și de o creștere profesională. Activez în cadrul acestei bănci de mai bine de 5 ani. Am fost angajată inițial ca operator ghișeu universal, dar datorită experienței, ambiției și a sprijinului din partea managerului am fost promovată în mai puțin de un an în calitate de consilier persoane fizice. La scurt timp am fost promovată în funcția de consilier retail, iar în ultimii doi ani dețin funcția de consilier persoane juridice. Consider că în cadrul băncii am avut parte de o carieră frumoasă și care nu se va limita aici.”

Tatiana Cotelea, consilier persoane juridice Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

...

„Îmi place atmosfera pe care o avem, îmi place cultura. Pentru mine contează foarte mult cultura unei organizații. Să vii la lucru cu plăcere, să ai colegi buni, să nu simți că mergi la serviciu ca la ceva neplăcut. M-a atras, cred că oamenii în primul rând, am avut noroc de oameni buni, am avut mentori buni de la care am avut ce învăța.”

Tatiana Panciuc, țef Direcție Finanțare Specializată și Internațională, Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

„M-a ajutat foarte mult că am primit informația de care aveam nevoie pentru dezvoltarea profesională. Am participat și la cursul Grow Academy, pentru pregătirea managerilor viitori, prin care am fost promovat în funcția de director al sucursalei. Fiind parte am băncii, m-am convins, reieșind din propria mea experiență, din experiența colegilor, că la Mobiasbancă este posibil totul.”

Vladimir Gorodinschii, director de Sucursală Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

Chiar și pe perioada pandemiei, procesul de pregătire profesională a continuat, banca având la dispoziție un instrument deja bine cunoscut. Pentru instruirile la distanță a fost utilizată aplicația Mobias e-learning.

...

„În special de când am devenit parte a noului grup OTP, implementăm o multitudine de proiecte cu caracter de business, cu caracter IT, dar și care țin de transformarea organizațională culturală. De aceea, venim în fiecare an cu noi proiecte de transformare și dezvoltare a angajaților noștri. În acest an, de exemplu, am lansat proiectul Leadership Academy. Deasemenea, un alt proiect ține de transformarea de leadership în cadrul Mobiasbancă, care este deja destinat echipei de manageri seniori din cadrul băncii. Dar avem și programe dedicate celor care sunt în căutarea unui job. În cazul în care sunteți în căutarea unui job sau doriți să vă construiți o carieră într-o instituție financiar-bancară atunci Mobiasbancă ar fi alegerea perfectă.”

Lilia Nacu, șef la Centrului de Formare al Mobiasbanca OTP-Group

Autor:

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal