
Alianța pentru Unirea Românilor: Marea surpriză de pe scena politică românească
Alianța pentru Unirea Românilor a trecut Prutul în cadrul unui proiect politic pan-românesc care transcende granița materială existentă între cele două state românești.AUR este un partid care în 6 decembrie 2020 a reușit la București marea surpriză și a intrat în Parlamentul României având la momentul de față 44 de senatori și deputați. Dintre aceștia șase sunt parlamentari români din Republica Moldova. AUR a vrut să unească și a făcut acest lucru prin exemplul propriu.
・
AUR a făcut promisiuni electorale de care s-a ținut, motiv pentru care românii își pun din ce în ce mai multă încredere în noua formațiune politică. Aceasta are oameni noi, tineri, profesioniști în domeniul lor, ingineri, medici, profesori, economiști, oameni care au știut să fie cei mai buni.
În campania electorală a promis că nu va face alianță cu nici un partid politic și s-a ținut de cuvânt. În campania electorală a promis că nu se va cheltui subvenția publică de milioane de euro anual și s-a ținut de cuvânt. În campania electorală a promis că se va bate pentru români și s-a ținut de cuvânt.
Alianța pentru Unirea Românilor este în momentul de față al treilea partid politic din România și experții anticipează că în anul 2024 va reprezenta prima forță de pe scena politică și va reuși să facă guvernarea din poziția de principal partid.
AUR a trecut Prutul în cadrul unui proiect ce are drept scop promovarea intereselor românilor din Republica Moldova. AUR este un proiect al celor care se consideră români și dorește să-i aducă pe cei plecați de acasă în România, în Uniunea Europeană sau în orice colț al lumii.
Liderii partidului susțin că ținta electorală pesimistă este de minim 10%, iar cea optimistă de 20%. Pare greu, dar la București s-a spus la fel și s-a reușit. Mulți au afirmat că nu avem nici o șansă, însă șansa a fost dată de poporul român.
Avem moldoveni (deci români) foarte buni de care este nevoie pentru a putea schimba lucrurile în Republica Moldova , prea mult timp fiecare și-a văzut doar de propriul interes și nu de viața întregii comunități.
Moldovenii nu mai au încredere în partidele tradiționale, în aceeași politicieni vopsiți la fiecare ciclu electoral. Venirea AUR a bulversat și a panicat scena politică de la Chișinău, parcă înțeleasă pe un vector politic est-vest, adică Rusia-Germania. O nouă axă apare în ecuație, aceea a intereselor românești Chișinău-București.
În anii 2024-2025 se estimează că AUR va fi principala forță politică de pe cele două maluri de Prut, un proiect ce poate aduce o viața mai bună, la scoaterea graniței nefirești și la unirea românilor într-un singur stat.