Mediacor - hub-ul care va dezvolta în Moldova creativitatea, tehnologia și producția media. Cum vei putea avea acces și ce facilități va prezenta (VIDEO)

Mediacor - hub-ul care va dezvolta în Moldova creativitatea, tehnologia și producția media. Cum vei putea avea acces și ce facilități va prezenta (VIDEO)

Doina Nistor, Directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finantat de USAID, Suedia si UK a venit în studioul AGORA pentru a anunța deschiderea Mediacor. Hub-ul destinat industriilor creative și media va fi deplin fucțional în toamnă. Aflăm cum va conlucra Mediacor cu celelalte hub-uri, susținute de proiect și ce beneficii aduce acesta pentru dezvoltarea industriei creative de la noi.

...

Publicitate

„COR este denumirea primei asociații a industriilor creative, fondată în 2019, odată cu Artcor. Trăim o evoluție în întreaga lume, iar media nu mai este cea tradițională, o pondere tot mai mare o are digital media, conținutul la cerere - de orice gen. Mediacor este locul unde creativitatea și tehnologia vor fi la ele acasă. Iar industria creativă trebuie să prindă un loc foarte sigur în viața noastră, creativitatea fiind printre primele trei cele mai importante skill-uri pentru o societate modernă. Industriile creative sunt bastionul cultural al unei țări, servesc pentru coeziunea socială, servesc pentru monetizare, dar și generează locuri de muncă, ajutând și alte industrii, și țara, să se dezvolte”.

Doina Nistor, Directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova

Autor:

Doina Nistor a mai povestit în cadrul interviului de ce s-a ales anume sector creativ drept strategic pentru țara noastră, ce profesii și ce fel de servicii intră în sectoarele creative și multe detalii care țin de activitatea centrului Mediacor. Intervievata s-a referit și la cooperarea dintre Mediacor și Artcor, dar și celelalte centre deschise cu susținerea USAID, Suedia și UK.  

...

Pe final, aflați mai multe detalii despre Festivalul industriilor creative, care va starta pe 3 iunie și în care ușile acestor două centre, Artcor și mediacor vor fi deschise pentru toți cei interesați de serviciile și oportunitățile oferite de aceste hub-uri.

Proiectul de Competitivitate, de peste 28 de milioane de dolari SUA, a ajuns la finalul celor 6 ani de implementare și au fost atinse rezultate spectaculoase în cele 5 industrii asistate: vinificație, turism, industrie usoara, IT și creativ. Toate acestea sunt reflectate și în Campania #ePosibilAcasa, iar pe AGORA găsiți și o rubrică cu istoriile de succes ale beneficiarilor campaniei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal