Nata Albot se retrage din cursa electorală: Nu vreau să fac mai mult rău echipei (VIDEO)

Nata Albot se retrage din cursa electorală: Nu vreau să fac mai mult rău echipei (VIDEO)

Nata Albot, candidata propusă la funcția de deputat pe listele PAS, la alegerile parlamentare din 11 iulie, anunță că se retrage din cursa electorală. Despre decizia sa, Albot a anunțat la emisiunea Internetul Grăiește la 21 mai.

„Eu nu am un partid al meu. Am fost invitată să mă alătur unei echipe care de mulți ani construiește o echipă care are valori. Eu trebuie să respect valorile acestei cauze. Nu m-am cerut în politică. Nu pot spune că este visul vieții mele. Eu am decis să prioritizez în situația asta, ținând cont de rugămințile voastre să nu cedez și ținând cont de cauza unei echipe. Am decis să nu fac mai mult rău echipei decât binele pe care preconizam să îl fac. De aceea eu am decis să mă retrag de pe lista PAS”, a declarat Albot.

Publicitate

Jurnalista a venit și cu explicații pe marginea cazului drogurilor identificate asupra sa la aeroport în 2016, caz făcut public de ex-șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc. Albot susține că substanța se găsea într-un pachet de țigări luat întâmplător de la un eveniment din capitală.

Citește și: Nata Albot confirmă cazul de pe aeroport: Jora, scoate tot ce ai

Totodată, jurnalista a venit cu un îndemn în adresa fostului șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaliuc.

„O să insist la acest om să-l rog să dezgolească până la capăt. Sunt niște secvențe video acolo? Scoateți tot. Căutați că trebuie să fie ceva. Niciun om nu mi-a spus în aceste zile să mă retrag. Niciun om nu m-a întrebat de ce tac. Eu am avut nevoie de timp, plus am fost rugată de cei de la PAS să nu comentez, pentru a nu-l aduce pe acest netot pe agenda acestei formațiuni. Ce să spun? Acum îmi dau seama că poate ar fi trebuit să ies și să le tai aripile. Am greșit, sunt și eu om. Îmi cer iertare”, a mai punctat Albot.

AGORA amintește că fostul șef-adjunct al IGP, actualmente președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat anterior că un candidat de pe lista unui partid aflat în cursa electorală a fi fost prins cu droguri pe Aerorportul Chișinău.

Întâmplarea ar fi avut loc acum câțiva ani. Politicianul, însă, care anterior a fost șef la IGP, a făcut aceste declarații abia acum, în plină perioadă electorală, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Cavcaliuc a refuzat să facă public numele persoanei, dar a cerut ca în 72 de ore candidatul vizat să recunoască fapta și să se retragă din cursă.

La scurt timp după declarațiile lui Cavcaliuc, pe un canal de Telegram a apărut un document din care reiese că ar fi vorba de candidata PAS, jurnalista Nata Albot.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal