Nata Albot, despre cazul invocat de Cavcaliuc: Era un pachet de țigări luat de la un eveniment

Nata Albot, despre cazul invocat de Cavcaliuc: Era un pachet de țigări luat de la un eveniment

Candidata PAS pentru funcția de deputat în Parlament, Nata Albot, explică cazul drogurilor identificate asupra sa la aeroport în 2016, caz făcut public de ex-șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc. Albot susține că substanța se găsea într-un pachet de țigări luat întâmplător de la un eveniment din capitală.

„În anul 2016, revenisem de la Montreal pentru mai multe evenimente. Cu o seară înainte de plecarea la aeroport aveam o ședință legată de organizarea evenimentelor pentru că trebuia să mă rețin mai mult timp la București. Cu o seară înainte de plecare trebuia să mă întâlnesc cu o parte din echipa mea. Pe unul dintre oamenii cu care trebuia să mă întâlnesc, trebuia să-l iau de la localul”, explică Nata Albot.

Albot afirmă că în acea seară acolo se desfășura un eveniment. Câd s-ar fi apropiat, pe una din mese ar fi fost un pachet de țigări, iar la îndemnul cuiva l-ar fi luat.

Publicitate

„Nu-i problema să accepți să iei, dar trebuia să mă uit ce-i în el. Eu l-am pus în pantaloni și am mers mai departe, iar apoi acasă. A doua zi trebuia să merg la ora cinci la aeroport. Am îmbrăcat aceeași pantaloni în care erau țigările”, spune jurnalista.

La aeroport, în timpul unui control, un polițistul ar fi indentificat pachetul cu țigări, iar în el plicul în care era substanța neclară. Ulterior, jurnalista ar fi scris o explicație și lăsată să plece, cu indicația să ia legătura cu poliția la revenirea din București. La revenire, i s-ar fi comunicat că urmează o expertiză care să determine conținutul pachetului.

„Am înțeles că dacă nu urmăresc ce-i cu situația asta, ea poate fi ușor fabricată. Am revenit cu sunet, deja plecată în Canada. Am întrebat care sunt rezultatele expertizei. Au zis că s-a fi stricat aparatul și va dura 2-3 săptămâni. Am avut gândul că ceva va fi și cea mai mare îngrijorare era că oamenii pot pune orice acolo. Înțelegeam că dacă informația asta ajunge acolo unde trebuie, expertiza nu este făcută… Nimeni nu mă ținea la curent cu situația”, spune Albot.

Ulterior polițistul ar fi spus că expertiza a demonstrat că era „iarbă”, dar în cantități mici pentru care nu ar fi tragere la răspundere. Albot afirmă că ar fi avut temerea că informația ar putea fi folosită împotriva sa, motiv pentru care n-a făcut public cazul.

„Dacă și ar fi fost vorba de vreun dosar, acesta ar fi trebuit să fie un caz contravențional, eu să semnez pe ceva”, spune Albot.

La fel, jurnalista a accentuat că accesul și publicarea unor astfel de informați de către un fost șef al poliției n-ar fi o normalitate. „Obiceiul de a aduna compromaturi și punerea lui undeva pentru vremuri bune, iată acum dă roade. [..] Jora scoate tot ce ai. Nu ține în tine tot, că poți să crăpi. Scoate tot, Jora”, spune Albot.

AGORA amintește că fostul șef-adjunct al IGP, actualmente președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat anterior că un candidat de pe lista unui partid aflat în cursa electorală a fi fost prins cu droguri pe Aerorportul Chișinău.

Întâmplarea ar fi avut loc acum câțiva ani. Politicianul, însă, care anterior a fost șef la IGP, a făcut aceste declarații abia acum, în plină perioadă electorală, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Cavcaliuc a refuzat să facă public numele persoanei, dar a cerut ca în 72 de ore candidatul vizat să recunoască fapta și să se retragă din cursă.

La scurt timp după declarațiile lui Cavcaliuc, pe un canal de Telegram a apărut un document din care reiese că ar fi vorba de candidata PAS, jurnalista Nata Albot. Deocamdată nici Nata Albot, nici formațiunea pe a cărei listă electorală a fost inclusă, nu au comentat subiectul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal