Platforma Unionista Acțiunea 2012 a organizat împreună cu mai multe organizații obștești, o manifestație cu genericul „Aducem Dreptatea prin Unire”, prin care sunt comemorați 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist. Evenimentul a fost autorizat de Primăria municipiului Chișinău.

Manifestația are un caracter pașnic și este supravegheată de un contingent mare de poliție.
Potrivit estimărilor activistului George Simion, la ora 14.00 în Piața Marii Adunări Naționale s-a adunat peste 10 mii de oameni.

De remarcat că liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova. Acesta a primit interdicția de a intra în țară pe un termen de cinci ani.

Totuși  duminică, 17 mai, acesta va încerca să treacă  la vama Leușeni-Albița la ora 18:00. La această acțiune sunt invitați mai mulți susținători ai Platformei Acțiunea 2012.
„ Duminică, eu voi încerca să trec Prutul. Vă invit să veniți cu toții să cerem pașnic anularea interdicției pe care o am și să se pună capăt abuzurilor împotriva ideii unioniste”, scrie George Simion pe contul său de Facebook.

Potrivit organizației Tinerii Moldovei Peste 25 000 de oameni s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale.

Participanții la manifestație au mers în fața sediului SIS, ambasadei Rusiei, SUA, a Germaniei și a României. Marșul se va încheia în PMAN unde va fi continuat programul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!