Un grup criminal organizat, specializat în trafic de droguri, a fost destructurat de oamenii legii. Ce au găsit polițiștii în timpul perchezițiilor

Un grup criminal organizat, specializat în trafic de droguri, a fost destructurat de oamenii legii. Ce au găsit polițiștii în timpul perchezițiilor

Activitatea ilicită a unui grup infracțional,  care ar fi specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de oamenii legii.  În cadrul operațiunii au fost efectuate 14 percheziții și reținute cinci persoane.

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia ar fi avut reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Toți membrii grupării, cu vârsta cuprinsă între 20 și 27 ani, cu roluri precum curier, operator și organizator, erau domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.  

Publicitate

Liderii ar fi creat o schemă prin care  gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor, comunică polițiștii.

  

Zilnic, membrii grupului ar fi obținut venituri de peste 10 mii de lei din realizarea drogurilor. De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele ar fi racolat persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

...

  

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

 

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP, cu masa totală de peste 400 grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3.000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

...

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240 de mii de lei, un gram de PVP era vândut la prețul de 600 de lei.

 

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

  

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal