Două lucrări celebre ale scriitorului Vladimir Beșleaga au apărut în format electronic. Unde sunt disponibile eBook-urile

Două lucrări celebre ale scriitorului Vladimir Beșleaga au apărut în format electronic. Unde sunt disponibile eBook-urile
Editura Cartier

Două dintre celebrele lucrări ale scriitorului moldovean Vladimir Beșleagă au apărut recent în format eBook. Acestea sunt deja disponibile pe eBook Cartier și sunt printre noutățile editurii Cartier din luna mai. Iată ce alte titluri vă așteaptă în format electronic, dar și fizic, în librării.

eBook Cartier

Zbor frânt, de Vladimir Beșleagă. Preț: 3.99 USD

„La o lectură pripită cititorul are senzația că amețește și ca într-un cinemascop, dacă nu-ți fixezi ochiul într-un punct,  puhoiul de imagini te poate copleși ori înspăimânta. Dar pe măsură ce-ți stăvilești privirea  și îi dai direcția cuvenită, adică înaintezi către izvoare, în sus, tot mai simțit  și mai sigur devine Isai pentru tine, dragă cititor, un al doilea eu; răvășitor ca și Nistrul, cu care eroul și-a îngemănat viața.” (Vasile Vasilache)

Viața și moartea nefericitului Filimon, de Vladimir Beșleagă. Preț: 3.99 USD

„Primul scriitor basarabean care pune problema deviantului totalitarism autohton în cadrul unei problematici ontologice este Vladimir Beşleagă. Romanul Viaţa şi moartea nefericitului Filimon, scris în 1969-1970 şi publicat abia în 1988, oferă într-o textură încărcată şi convulsivă tragedia profundă a unui neam fracturat în interiorul său, rupt de cadrul organic de viaţă, înstrăinat de relaţiile de rudenie fireşti. (…) Dacă Zbor frânt este încă o scriere impregnată puternic de geometrie, următoarea carte, Viaţa şi moartea nefericitului Filimon, este adânc „algebrizată”, la toate nivelele, lucru absolut insolit (şi fără pereche) în firava literatură basarabeană de atunci.” (Andrei Țurcanu)

Prematur, de Miruna Vlada. Preț: 3.99 USD

„Furia și refuzul sunt două materii esențiale, cu potențial explozibil, pe care Miruna Vlada le activează în acest volum. Energia lor decide și tonalitatea, și expresia cărții – de manifest radical împotriva oricăror tentative de a controla alegerile unei femei, dreptul ei de a decide în răspăr cu așteptările generale. Poemele Mirunei Vlada se hrănesc din forța unui Nu violent spus trecutului, dintr-o ruptură dureroasă și intimă, dar și dintr-o scrutare lucidă, plină de indignare, a unei lumi în care abandonul a trecut drept dragoste, perpetuând trauma, iar injustețea, drept ordine firească a lumii. Prematur crește dintr-o rană, dar, în același timp, deschide un orizont al vindecării, al transformărilor după propriile legi. E un pumn și o mângâiere, așa cum puține cărți de poezie au reușit să fie, balada grunge pe care mamele noastre nu și-au putut-o permite.” (Alina Purcaru)

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. 

Ebookurile pot fi procurate și pe iBooks.

Imperiul Binelui (eseu),  de Philippe Muray. (Biblioteca deschisă). Traducere din franceză de O.Nimigean. Preț: 119 MDL

„Dacă vrem cu adevărat să-l definim pe Muray, dincolo de „genial”, aș spune că este un om al epocii luminilor nefericit de epoca noastră.” (Élisabeth Lévy)

„Ținta lui a fost axa Binelui, răspunzînd devastării tehnice și mentale pe care Binele o aduce pe întreaga planetă, dar, mai ales, denunțînd renovarea festivă a lumii, executată de modernitatea noastră în extaz – cu fake-ul și fiesta ca niște privilegii perpetue pe care ni le concede. Să spunem că Philippe Muray s-a bătut toată viața contra „extensiei domeniului farsei”. Domeniul fiind fără hotare, sarcina este imensă. […] Inseparabilă de farsă este extensia domeniului terorii. Și în acest caz, teroarea exercitată de Bine, amenințînd specia umană, teroarea securitară, înfășurîndu-ne într-o profilaxie mortală, este mai teribilă decît cea răspîndită de Rău. […] Pretutindeni se instalează o parodie de uniune sacră, sub semnul unui război preventiv total împotriva celei mai mărunte molecule infecțioase (dar, de asemenea, contra oricărei anomalii, celei mai neînsemnate excepții, celei mai mici singularități). […] Așa stînd lucrurile, există totuși o dreptate care nu ține nici de legile justiției, nici de o replică proporțională, nici de ordinea lucrurilor, ci de răzbunare și contralovitură, iar aici singularitatea feroce a lui Muray reprezintă o contrapondere egală, ba chiar superioară masei cosmice de prostie care ne înconjoară.” (Jean Baudrillard)

Recreații (roman),  de Iuri Andruhovîci. (Biblioteca deschisă). Traducere din ucraineană de Maria Hoșciuc. Preț: 119 MDL

„Recreații întrunește cele mai spectaculoase elemente ale postmodernismului: burlescul, balaganul, bufoneria, absurdul, ironia, carnavalescul și kitsch-ul, aluzii la Tîcina, Skovoroda, Antonici, dar și la propria operă.” ( Oksana Danilina) 

„În cartea lui Iuri Andruhovîci /…/ este pusă la lucru fantezia, are loc teatralizarea realității, proza înălțându-se deasupra detaliilor și oferind spațiu poeziei și filosofiei. Mai mult, cred că succesul romanului constă în dualitatea abordării auctoriale. Pe de o parte, intimitate, sinceritate, trecând uneori în dezvăluiri neîndurarătoare (semne ale „non-ficțiunii”), pe de altă parte, scene și simboluri tipice pentru ceea ce am putea numi estetica „realismului fantastic”. Balansând cu iscusință pe această lama de cuțit, Andruhovîci a reușit să creeze o adevărată lucrare contemporană.” (Vladimir Șpakov, Znamea)

Anarhy in the UKR (roman),  de Serhii Jadan. (Biblioteca deschisă). Traducere din ucraineană de Maria Hoșciuc. Preț: 139 MDL

„Ca persoană publică, Jadan este sexy și tare. Muzica lui e punk post-proletar, poezia lui e lirică, iar romanele amintesc de William Burroughs și beatnici, cu ocazionala intruziune a realismului magic, în stil latino-american." (The New Yorker)

„Jadan este un scriitor unic, apropiat de mase și, în același timp, îndrăgit de intelectuali. El combină cu abilitate simplitatea și eleganța semnificațiilor atribuite textului, semnele timpului și arhetipuri străvechi.” (Liza Novikova, Izvestija)

Internat (roman),  de Serhii Jadan. (Biblioteca deschisă). Traducere din ucraineană de Maria Hoșciuc. Preț: 169 MDL

„Internat este un text gen road movie, un roman al formării ce se desfășoară pe fundalul războiului. Nu se pune însă accentul pe luptele propriu-zise, ci pe consecințele acestora: Jadan arată cum este pământul, cum sunt oamenii după ce un tanc convențional trece cu șenilele peste ei și merge mai departe. În acest sens, Internat este una dintre cele mai impresionante și mai grăitoare cărți despre războiul din Donbas. Ar putea fi comparată doar cu Ore lungi de Volodimir Rafeenko (apropo, Jadan pune acest roman în capul listei cu cele mai bune cărți despre război). Dar dacă Rafeenko atenuează cumva durerea, practicând formulele „basmului pentru adulți”, Jadan nu apelează la niciun fel de anestezic.” (Aliona Kuhar, litakcent.com)

„Serhii Jadan a scris un roman pe care l-am așteptat trei ani. L-am așteptat cu nerăbdare, dar în tăcere. Citindu-i rubricile cu publicistică și poezia, așteptam de la el o proză „mare”. De la el o așteptam. Cine dacă nu el trebuia să scrie despre ce se întâmplă acum în Donbas. Romanul lui Jadan nu este doar despre război. Este despre frică și apatie, despre curaj și responsabilitate. Un roman bazat pe observațiile unui om care se află „de cealaltă parte a liniei frontului”.” (Oleksandr Harciuk, vsiknygy.net.ua)

Intră în cărți pe www.cartier.mdNe găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartierși pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Noua carte a Paulei Erizanu apare și în eBook. Ce alte noutăți aduce editura Cartier

Noua carte a Paulei Erizanu apare și în eBook. Ce alte noutăți aduce editura Cartier

Două romane deosebit se lansează în această lună la Editura Cartier: „Ard Pădurile” de Paula Erizanu și „Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Două romane deosebit se lansează în această lună la Editura Cartier: „Ard Pădurile” de Paula Erizanu și „Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Cine sunt împătimiții de carte, nominalizați pentru premiul „Om de cuvânt 2021”, oferit de editura Cartier

Cine sunt împătimiții de carte, nominalizați pentru premiul „Om de cuvânt 2021”, oferit de editura Cartier

Editura Cartier & Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită la lansarea volumului „Idei politice și clivaje ideologice”, de Igor Munteanu

Editura Cartier & Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită la lansarea volumului „Idei politice și clivaje ideologice”, de Igor Munteanu

Toamna miroase a carte nouă. Ce titluri scoate de sub tipar Editura Cartier

Toamna miroase a carte nouă. Ce titluri scoate de sub tipar Editura Cartier

Noutățile numai bune de luat la lectură în luna iulie, de la Editura Cartier

Noutățile numai bune de luat la lectură în luna iulie, de la Editura Cartier

Advertoriale
Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar două luni, vezi cum am reușit!”

Cristina Guțu: „Am slăbit cu 10 kilograme în doar două luni, vezi cum am reușit!”

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Trei reguli cum afacerea ta poate supraviețui concurenței

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sup lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Un tânăr originar din Moldova ar fi decedat în războiul din Ucraina
 • 2
  EDITORIAL | Serbările de sfârșit de an școlar, ca un show al crizelor existențiale ale părinților
 • 3
  Ministerul rus de Externe: Moscova va monitoriza reacția Chișinăului la posibilele livrări de arme NATO
 • 4
  Un diplomat rus și-a dat demisia: Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.