Mașini și case de lux, cumpărate din donații sau bani împrumutați. Care este sursa averilor procurorilor de la Anticorupție (INVESTIGAȚIE)

Mașini și case de lux, cumpărate din donații sau bani împrumutați. Care este sursa averilor procurorilor de la Anticorupție (INVESTIGAȚIE)

Au mașini și case de lux, iar salariile primite de la stat nu le justifică averile. Este vorba despre mai mulți procurori de la Procuratura Anticorupție, care au devenit subiectul unei investigații realizare de portatul anticorupție.md. Potrivit jurnaliștilor, de multe ori, acuzatorii susțin că și-ar fi căpătat averile în urma unor donații de la rude sau chiar din împrumuturi bănești. 

Investigația prezintă cazurile a mai mulți acuzatori care ar fi obținut averi notabile fără a avea venituri oficiale pe măsură. De exemplu, șeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Serghei Gavajuc, deţine în proprietate o casă de locuit, cu suprafaţa de 107 metri pătraţi, în oraşul Bălţi, pe care a procurat-o cu 203.659 de lei în anul 2009. Anul trecut, familia Gavajuc a mai procurat cu 150.000 lei un teren pentru construcţii, cu suprafaţa de șapte ari, în municipiul Bălţi, şi a început să-şi construiască o casă nouă.

...

Publicitate

sursă foto:magistrat.md

Totodată, jurnaliștii de la Anticorupție.md scriu că anul trecut familia Gavajuc a cumpărat și un automobil Hyiundai, fabricat în 2019, pentru care a achitat 290 de mii de lei. Mai mult, potrivit declarațiilor de avere, principalul venit în familia Gavajuc este asigurat de soţia şefului interimar de la Procuratura Anticorupţie, avocata Stela Gavajuc, care câştigă de trei ori mai mult decât soțul său.

Un alt exemplu este procurorul Alexandru Cernei şi-a procurat anul trecut o casă de 133,9 metri pătraţi, pentru care a achitat 1.460.986 de lei. Pentru a putea cumpăra imobilul, omul legii a contractat un credit de un milion de lei de la o bancă comercială, cu dobânda anuală de 7 %, pe care s-a obligat să-l restituie în termen de cinci ani.

...

Sursa citată notează că omul legii a avut anul trecut venituri din salariu de 329.061 de lei, iar alţi 8.247 de lei i-a primit drept îndemnizaţie de la CNAS pentru incapacitate temporară de muncă.

În schimb, soţia sa Lilia a adus în familie dividende de 319.149 de lei obţinute de compania Donatella-Tur, pe care a fondat-o şi o administrează din 2009.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal