„Eram sigur că odată și odată soarta ne va apropia din nou.” Mesajul de felicitare a lui Dodon cu ocazia celor 80 de ani ai lui Voronin

„Eram sigur că odată și odată soarta ne va apropia din nou.” Mesajul de felicitare a lui Dodon cu ocazia celor 80 de ani ai lui Voronin

Fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, împlinește astăzi 80 de ani. Cu această ocazie, Igor Dodon, mai nou partener de bloc electoral, i-a adresat un mesaj de felicitare, evocând anii anii și momentele petrecute împreună.

„Astăzi își sărbătorește ziua de naștere o personalitate remarcabilă a țării noastre, cel mai eficient șef de stat, cel mai autentic reformator al vieții sociale, politicianul cu o largă viziune patriotică și cu un caracter de oțel, Vladimir Voronin. Ne cunoaștem personal, am trecut prin diferite vremuri și situații, și cu bune, și cu rele, dar de fiecare dată, cu fiecare an, respectul meu pentru dumnealui doar a sporit. Și eram sigur că odată și odată soarta ne va apropia din nou. Și sunt mândru că la această aniversare jubiliară a dumnealui, cea de 80 de ani, îi pot strânge călduros mâna, îi pot transmite cele mai sincere felicitări și putem privi ambii în aceeași direcție, cu noi planuri și noi perspective pentru Moldova”, a postat Dodon pe pagina lui de facebook.

Vladimir Voronin s-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova din stânga Nistrului. Liderul comuniștilor a avut două mandate de președinte al Republicii Moldova și a fost și deputat în Parlament.

Publicitate

După alegerile parlamentare din 2019, comuniștii nu au mai acces în Legislativ, iar Voronin nu a mai ocupat un fotoliu de deputat. Acum, în pragul scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie, Dodon i-a propus lui Voronin să se alieze. Așa că PSRM și PCRM au format un blocul electoral comun. Primul pe lista candidaților se află Vladimir Voronin, Igor Dodon spunând că a acceptat să cedeze locul celor mai mari.

VEZI ȘI: Partidele de dreapta despre potențialul bloc electoral Voronin-Dodon: „E disperare nu doar la Chișinău, dar și la Moscova”

Igor Dodon a făcut cândva și el parte din PCRM. El a decis să plece de la comuniști în noiembrie 2011, împreună cu Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc. Chiar în același an, el a devenit președinte al PSRM, în urma congresului organizat de partid. De atunci, Voronin l-a criticat în repetate rânduri, punând la îndoială, constant, acțiunile politice ale lui Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal