Comunitatea LGBT din Moldova organizează astăzi un marș în Chișinău. Inițial locul nu a fost precizat pentru a fi evitate anumite altercații. Totuși, poliția s-a mobilizat, iar pe unele străzi au fost dislocați mai mulți angajați. O dovadă în acest sens sunt și pozele de mai jos, care au fost realizate în preajma Academiei de Studii Economice din Capitală, dar și pe Bulevardul Grigore Vieru.
UPDATE 13.06 Câțiva preoți și un grup de enoriași care au aflat unde are loc marșul comunității LGTB au încercat să treacă de lanțul polițiștilor care îi protejau pe homosexuali. Oamenii legii au ripostat, iar între cele două tabere au avut loc altercații și îmbrânceli. Enoriașii s-au arătat supărați că poliția îi protejează pe gay și lesbiene.
Aceștia au aruncat și cu ouă în cei care au venit la marșul homosexualilor, chiar în timp ce ambasadorul SUA susținea un discurs, potrivit Pro TV.
UPDATE 11.26 Un grup de participanți ai Marșului Comunității LGTB au fost somați de poliție să urce într-un microbuz și să plece, întrucât la fața locului au fost prezenți și un grup de anti-manifestanți, care era foarte agresiv și vroia să-i ia la bătaie pe membrii LGTB.
Unele surse mass-media informează că, tot astăzi, mai mulți preoți vor organiza un protest împotriva comunității homesexualilor. Informația nu a fost confirmată de Mitropolia Moldovei, însă instituția precizează că ,,se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale”. Acest marș ar urma să aibă loc pe 23 mai, în fața Mănăstirii Ciuflea, cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova în frunte.
Potrivit Centrului de informații GENDERDOC-M, care promovează drepturile comunităţii LGBT, în acest an este organizată cea de-a ediția a 14-a a Festivalului „Curcubeul peste Nistru”, sub sloganul „Pentru că trăiesc aici”.
Punctul culminant al festivalului este Marșul egalității, care, tradițional, se desfășoară de Ziua internațională împotriva homofobiei și transfobiei, 17 mai.
,,Anul acesta, programul festivalului „Curcubeul peste Nistru”, care durează cinci zile, vă oferă o gamă largă de evenimente atât din punct de vedere al tematicilor, cât și din punct din vedere al conținutului. Scopul fiecărui din ele este sporirea vizibilității lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și transgenderilor în rândul populației Republicii Moldova, lupta împotriva stereotipurilor, precum și celebrarea diversității, demnității umane și a libertății de a fi tu însuți”, se spune într-un comunicat al Centrului de informații GENDERDOC-M.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

10% cashback la achitările în farmacii sau servicii comunale, cu cardul social Victoriabank

EXIMBANK lansează proiectul EU4Business - 5 milioane euro pentru dezvoltarea afacerilor locale
