Tehnică agricolă nouă, laboratoare dotate și cadre didactice instruite - modernizări din bani europeni la Colegiul Agroindustrial din Ungheni (VIDEO)

Tehnică agricolă nouă, laboratoare dotate și cadre didactice instruite - modernizări din bani europeni la Colegiul Agroindustrial din Ungheni (VIDEO)

Agricultura ecologică sau benefică mediului, Standarde de calitate pentru sistemul agroalimentar și dezvoltarea zonelor rurale – sunt deziderate fundamentale ale proiectului DeVram, susținut de Uniunea Europeană. La Colegiul Agroindustrial din Ungheni, în ultimii ani, s-au produs schimbări vizibile, atât în instruirea cadrelor didactice și la baza curriculei de studii, cât și în modernizarea bazei tehnico-materiale a instituției.

„La moment două proiecte mari am avut) 01:03 + 01:05 (înființarea a două laboratoare mari, cum este laboratorul în care ne aflăm, laboratorul tehnico-chimic în care elevii de la câteva specialități, și anume agronomie, merceologie și tehnologia produselor vegetale fac aici practica. Alt laborator modern este și cel de mentenanță și laboratorul de reparație a mașinilor agricole. Atât primul cât și al doilea au costat în jur de 700 de mii de lei. Alte proiecte acum sunt atât DeVRAM-ul cât și Livada Moldovei care am menționat că activăm și lucrăm acuma – este implementat de fapt.”

Ion Oboroc, director Colegiul Agroindustrial din Ungheni

Autor:

Publicitate
...

Colegiul Agroindustrial din Ungheni pregătește specialişti în domeniul agriculturii şi alte ramuri ale economiei naţionale deja de foarte mulți ani. Profesorii instituției au fost implicați în procesul de coordonare a conținutului noului curriculum modular Agricultura ecologică și a celui fundamental Standarde de calitate pentru sistemul agroalimentar – proiect implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centru Educațional ProDidactica și Donau Soya. A fost lansată în premieră oferta educațională pentru formarea continuă a adulților despre Agricultura benefică mediului. Iar noua semănătoare și stropitoare, achiziționate din bani europeni, au devenit atracția elevilor din Colegiu.

„Cu dânsa e ușor de lucrat, sunt indicate pe tabele și reglajele e mai ușor de modificat. Cum a arătat și elevul, în dependență de cultura pe care avem nevoie să o semănăm, se schimbă discul după numărul de orificii. Colegiul are 50 de hectare teren arabil care sunt prelucrate cu tehnica care este: adică semănăm, aratul, stropitul dacă este necesar. Este utilă prin aceea că este o tehnică performantă, mai puține defecte, și elevii – mai atractiv pentru elevi”, ne-a povestit Victor Diaconu, profesor discipline tehnice la Colegiul Agroindustrial Ungheni.

...

„Cu tehnica modernă putem să avem și rezultate bune și elevii sunt mai motivați de a face, de a lucra, de a primi plăcere în a face acest lucru. Am asimilat repede tehnica modernă, deoarece îmi place și sunt interesat de asta. Cu ajutorul profesorilor mă interesez, cu ajutorul informațiilor de pe internet. Dacă o să fie tehnică modernă cred că o să fie mai mulți elevi în domeniul dat, deoarece avem o țară agrară și trebuie să tindem spre asta.”

Lilian Sandu, elev la specialitatea Mecanizarea Agriculturii

Autor:

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal