Lucrările au demarat în iunie 2014. Parcarea are peste 800 de locuri și este amenajată în fața complexului aeroportuar. Costulul lucrărilor este de aproximativ șapte milioane de euro. 

,,Este important de menţionat, că temporar, în prima perioadă de exploatare, toţi clienţii vor putea beneficia gratuit de serviciile parcării noi", se spune într-un comunicat al companiei

Pentru a identifica rapid locaţia autovehiculului, fiecare nivel este marcat cu o culoare diferită: galben, portocaliu, gri şi roşu. La nivelul superior sunt locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, sunt prevăzute două lifturi pentru transportarea persoanelor şi a mărfurilor, rampe de trecere între niveluri pentru vizitători şi vehicule, sistem de control şi supraveghere video, dispozitive de informare şi alte echipamente necesare în conformitate cu standardele europene. Fiecare pilon din parcare este dotat cu colţuri reflectorizante din cauciuc şi bordura din cauciuc pentru a evita deteriorarea automobilelor.

Construcția parcării multietajată face parte din proiectul investițional al SRL „Avia Invest”, companie care a luat în concesiune, acum doi ani, Aeroportul Internațional Chișinău pentru o perioadă de 49 de ani.

Volumul investițiilor întreprinderii concesionale urmează să fie de cel puțin 240 milioane euro.
Omul de afaceri Ilan Shor a fost desemnat președintele Consiliului de Administrație al Avia Invest.

Aeroportul Internațional Chisinau ocupă locul întai în clasamentul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în anul 2014, la categoria sub 5 mln de pasageri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!