Al optulea la număr: CEC a înregistrat încă un partid în cursa electorală pentru anticipate

Al optulea la număr: CEC a înregistrat încă un partid în cursa electorală pentru anticipate

Comisia Electorală Centrală a înscris un nou concurent electoral în cursa electorală pentru alegerile parlamentale din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Democrat din Moldova. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al partidului.

Astfel, printre primii 20 de candidații PDM care pretind la funcția de deputat sunt:

1. Pavel Filip

Publicitate

2. Alexandru Jizdan

3. Monica Babuc

4. Ghenadie Buza

5. Mihai Olărescu

6. Nicolae Ciubuc

7. Svetlana Rotundu

8. Ion Leucă

9. Valentina Rotaru

10. Natalia Roșca

11. Mihai Popa

12. Igor Vremea

13. Viorel Babii

14. Nicolae Gorban

15. Serghei Rapcea

16. Ghenadie Muntean

17. Marina Novac

18. Tamara Verejan

19. Ana Aramă

20. Cecilia Graur

Amintim că pe 21 mai CEC a înregistrat șase partide în cursa pentru campania electorală. Acestea sunt: Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidului Politic Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic, Blocului electoral Renato Usatîi, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidului Politic Șor. Ulterior, în data de 25 mai, a mai fos înreșistrată în cursă și Mișcarea Profesuioniștilor ”Speranța-Надежда”.

Potrivit legislației electorale, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Din 14 mai, candidații pentru funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova sunt așteptați la sediul Comisiei Electorale Centrale pentru depunerea documentelor în vederea înscrierii în cursa electorală. Termenul limită este stabilit pentru 11 iunie.

Vezi aici ordinea aranjării în buletinul de vot, urmare a tragerii la sorți din prima zi în care partidele au depus actele la CEC.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie, după ce Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal