Cum poți ajuta peste 700 de copii să crească alături de părinți?

Cum poți ajuta peste 700 de copii să crească alături de părinți?

De peste un an, pandemia de coronavirus a devenit pentru unii o oportunitate, iar pentru alții - o realitate mult prea apăsătoare. În viața familiilor și a comunităților cu posibilități limitate crizele s-au aprofundat, problemele și nevoile s-au înmulțit. Mai mult ca oricând, este nevoie de soluții sistemice prin care familiile defavorizate să iasă din impas, iar copiii să rămână aproape de dragostea părintească – atât de necesară.

Dragostea părintească protejează și dă speranță

Organizația „Copil Comunitate Familie” a lansat proiectul „Innovation for donation in the new Covid reality”, menit să identifice și să aducă societății soluțiile viabile prin care familiile defavorizate pot primi mai mult decât ajutoare. Proiectul este finanțat de German Marshall Fund, iar prin intermediul acestuia, CCF Moldova își propune să susțină peste 700 de copii să crească alături de părinți, nu în orfelinate. Ce poate fi mai esențial și plin de speranță pentru un copil decât dragostea părintească?!

Publicitate

Ajutorul comunității – mai prețios ca oricând

Suportul pentru acești beneficiari îl puteți exprima prin intermediul platformei online WWW.DONATII.MD. Pe lângă ajutoare umanitare, membrii acestor familii defavorizate vor fi consultate gratuit de juriști, psihologi și de asistenți sociali, după caz, și în funcție de necesitățile fiecărei familii. Specialiștii CCF Moldova relevă cifre alarmante cu privire la aceste familii, iar suportul comunității pentru cei care suferă de pe urma consecințelor pandemiei este iminent.

„Suntem acolo unde se adună „norii” sărăciei. Din păcate aceștia-s peste toată țara. Evident, incidența sărăciei e din ce în ce mai mare, iar actuala pandemie va aprofunda inegalitățile și va lovi, în special, în cei mai vulnerabili – copii, familii numeroase, bătrâni și persoane cu dizabilități. Avem rolul de a susține fiecare familie care ajunge în programul nostru, să le facilităm accesul la ajutorul disponibil și servicii sociale, la care au dreptul. Avem rolul să apărăm drepturile celor care nu se pot apăra singuri și să punem umărul, acordând sprijin și dezvoltând servicii specializate acolo unde statul încă nu poate.”

Tatiana Codreanu, coordonator Fundraising si Comunicare CCF Moldova

Autor:

Donația ta – colacul lor de salvare

CCF Moldova reiterează că fiecare contribuție primită pe Donatii.md este direcționată 100% în sprijinul și fortificarea mediilor familiale pentru copiii Moldovei. Familiile respective nu vor primi bani, ci produse de care au nevoie, servicii, inclusiv ale specialiștilor calificați.

„Mulți dintre părinții din aceste familii își găseau cu greu un loc de muncă, iar pandemia a agravat și mai mult problema. Unele autorități publice locale ne-au anunțat că bugetele locale destinate anterior pentru plata ajutoarelor materiale au fost redirecționate spre servicii de sănătate, odată cu declanșarea pandemiei COVID-19. Unele case, în care locuiesc aceste familii, nu au curent electric, oamenii nu dispun de resurse financiare ca să-și procure lemne de foc sau nu au bani ca să cumpere copiilor de mâncare. Sunt case, care nu au sticlă la geamuri, ci doar peliculă.”

Tatiana Codreanu, coordonator Fundraising si Comunicare CCF Moldova

Autor:

Găsește cele șapte modalități prin care poți sprijini pe WWW.DONAȚII.MD și oferă copiilor șansa de a crește alături de părinți.

Oricine poate face o donație - lucrurile mari se fac cu pași mici!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal