#prieteniiAGORA! Ion Toderașco: Sprijinul meu sper că vă va ajuta să rămâneți așa cum sunteți: neafiliați, obiectivi și independenți

#prieteniiAGORA! Ion Toderașco: Sprijinul meu sper că vă va ajuta să rămâneți așa cum sunteți: neafiliați, obiectivi și independenți

Are 26 de ani, este din Căușeni, dar de aproximativ opt ani locuiește la Cluj-Napoca, unde activează în domeniul - IT. Vorbim de Ion Toderașco, unul dintre cei mai activi membri ai comunității AGORA de pe Facebook. Este cel care de fiecare dată vine cu feedback-uri și recomandări pe partea tehnologică a site-ului și a aplicației mobile. Ne susține de mult timp. Mai întâi pe Patreon, apoi a migrat pe site alegând un abonament de FAN, pentru șase luni, iar de curând a devenit unul dintre Ambasadorii AGORA. În continuare, îți propunem să-l descoperim împreună. 

Timpul liber

„Acum, mai nou, merg la tenis de câmp. Îmi place să călătoresc cu mașina, îmi plac jocurile video și board-game-urile într-o companie cu prietenii, iar când am chef mai citesc. În ultima perioadă citesc mai mult cărți de dezvoltare personală, dar le mai alternez și cu literatură artistică. Nu aleg strict chestii dintr-un singur domeniu, pentru că devine plictisitor și renunț foarte repede. Ultima carte pe care am terminat-o recent a fost Homo Deus de Harari”, ne-a spus Ion.

Publicitate

Despre oameni și relații interpersonale

„Aparențele înșeală și oricât de des s-ar confirma anumite reguli, mereu există excepții. Trebuie să-i dai o șansă omului ca să-l cunoști, să vezi dacă e așa cum pare sau nu. Pentru mine, spre exemplu, e mult mai importantă părerea și relația mea cu o anumită persoană decât părerea altor oameni despre ea. Pot lua în calcul părerea altora, dar nu-mi influențează neapărat propriile convingeri. Dacă ei nu se înțeleg între ei, asta nu-mi afectează relația cu fiecare în parte.

Apreciez sinceritatea oamenilor, erudiția, în sensul în care nu neapărat contează diploma pe care o are. Sunt persoane care au și facultate, dar nu prea ai ce discuta cu ele, au mai multe cunoștințe superficiale. Și invers, sunt oameni care nu neapărat au o școală, dar au o cultură generală bogată. Din conversația cu ei, ai ce să înveți. Apreciez persoanele care au capacitatea de a analiza și de a filtra informația pe care o consumă. Sau în momentul în care sesizezi că nu deții anumite cunoștințe, accepți acest lucru, dar nu devii foarte reticent și nu te bazezi doar pe informația din surse mai puțin credibile. În orice discuție trebuie să vedem partea de adevăr care ar putea să nu placă, dar asta e”, este convins Ion.

Oferă oamenilor valorile pe care vrei să le găsești la ei

„Eu încerc să le ofer altora aceleași valorile pe care le caut la persoanele cu care interacționez. Să fiu sincer, să fiu o persoană de încredere, să nu judec după aparențe, încerc să analizez obiectiv și corect. Sunt critic în anumite momente, dar chestia asta vine mai mult din obiectivitate”, ne-a mai spus Ion.

De la Patr(e)on la Ambasador

Prin susținerea pe care ne-o oferă, Ion este convins că își aduce contribuția pentru îmbunătățirea lucrurilor în țară. A reușit să vadă tabloul complex atunci când a plecat în România.

„De ani buni nu mai sunt în țară, dar cumva urmăresc ce se întâmplă acolo. Este o vorbă: „ca să vezi ce se întâmplă în oraș, trebuie să ieși din oraș”, pentru că, de obicei, lumea e copleșită de rutina zilnică și alte probleme le lăsăm să treacă pe lângă noi. Fiind în altă țară, mai urmăream ce se întâmplă acasă și mă deranja faptul că există un argument al unor persoane, care, de fapt, e mai mult o frustrare, în momentul când cineva din afară se dă cu părerea sau are o anumită opinie diferită față de evenimentele care se întâmplă în țară. Argumentul care vine din direcția persoanelor respective e că „tu nu ești în țară nu ai dreptul să comentezi, gura mică, noi aici ne descurcăm mai bine”. Atunci m-am gândit ce pot face eu ca să contribui cumva la o schimbare. Aici (la Cluj - n. r.) este o redacție pe care o susțin. În toamnă am ajuns în punctul în care am zis ok, hai dacă îi susțin pe aceștia, să fac ceva și pentru Moldova și să susțin AGORA. Inițial am avut o contribuție pe Patreon, iar mai târziu am trecut și la abonament”, povestește Ion.

Treci și tu la abonament!

Avantaje pentru membrii AGORA

„Informația costă, dar în cazul AGORA nu-i neapărat o diferență strictă între persoanele care contribuie financiar și cele care nu au abonament. În mare parte avem acces la același tip de informație. Sunt și materiale la care au acces doar membrii. Acolo da, se simte diferența. Plătești și ai acces la o informație exclusivă. Deci, ca membru, primești și acest beneficiu. Dar, până la urmă orice muncă trebuie remunerată. În cazul AGORA, sper că formatul acesta de suport financiar din partea comunității o să ajute redacția să rămână independentă. Conținutul să rămână la nivelul care e acum și să apară și noi proiecte. Formatul acesta cu susținerea din partea comunității ajută redacția să nu recurgă la tot felul de parteneriate sau campanii de reclame dubioase și enervante pentru utilizatori. Cred că acest suport vă va ajuta să rămâneți acolo unde sunteți și așa cum sunteți - neafiliați, obiectivi și independenți. Cel puțin așa vă văd eu, că nu-i ponegriți pe unii și nici nu îi ridicați în slăvi pe alții”, ne-a mai mărturisit Ion.

Mesaj pentru cititorii AGORA

„Așa cum spune Dorin Galben: „Un om bine informat e greu de manipulat”. Vă îndemn să vă ghidați de acest principiu, pentru că în acestă abundență de informații e important să aveți o sursă credibilă și analizați informația pe care o citiți”, a conchis Ion.

Abonament AGORA

Opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR a fost lansată de AGORA anul trecut. Iar până acum 238 de persoane au decis să ne susțină cu cel puțin un abonament lunar.

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal