Anastasia Haraz, despre Floral Soul, înverzirea spațiilor, cum să inițiezi o afacere fără investiții mari, perspectiva de creștere de până la 1.000.000 de dolari | Nota de Plată (VIDEO)

Anastasia Haraz, despre Floral Soul, înverzirea spațiilor, cum să inițiezi o afacere fără investiții mari, perspectiva de creștere de până la 1.000.000 de dolari | Nota de Plată (VIDEO)

De cele mai multe ori, lansarea unei afaceri înseamnă investiții foarte mari și riscuri pe măsură. Nu și dacă e vorba de înverzirea spațiilor și mai exact tipul de business lansat de Anastasia Haraz, fondatoarea Floral Soul. De câțiva ani, tânăra ajută antreprenorii și familiile să își amenajeze spațiile în modul cel mai natural și frumos posibil, cu ajutorul plantelor. Pasiunea, cunoștințele în domeniu și relațiile strânse cu oamenii potriviți ar fi fost investițiile care au pus temelia afacerii sale. Urmărește interviul Nota de Plată și află cât de profitabil e să dezvolți un astfel de startup, care sunt perspectivele de creștere în țara noastră și riscurile în fața unei crize economice.

Anastasia e absolventă a Facultății de Litere și spune că Floral Soul s-a născut din pasiune și nu din ambiția de a deveni antreprenoare. Pentru ea, fiecare frunză, floare a unei plante înseamnă mai mult decât și-ar putea imagina cineva. Sunt cele mai bune prietene și a învățat cum să facă un tandem, o echipă pentru o afacere de succes în Republica Moldova. 

Publicitate

Înainte de a-și lansa propria afacere, era angajată în cadrul unei companii de telecomunicații. Cu susținerea oamenilor dragi, primul client și cu un buget de aproape 15.000 de lei, Anastasia și-a început aventura în lumea antreprenoriatului. Au urmat multe colaborări, închegarea unei echipe mici, dar productive și multe obiective puse pe raftul din față care așteaptă să fie îndeplinite lunar și anual. 

Tânăra femeie de afaceri spune că pentru un asemenea business, piața Republicii Moldova oferă o creștere de până la 1.000.000 de dolari. Totuși, nu se va opri aici și tinde să se orienteze peste hotarele țării. 

Grădina Floral Soul e constituită din plantele crescute în serile de la Grădina Botanică din Chișinău și cele importate din Olanda. Anastasia spune că, în timpul pandemiei, s-a confruntat cu instabilitatea pieței externe unde majoritatea producătorilor mari au fost afectați de criză. În ciuda la toate, ea a știut cum să se orienteze spre alte aspecte ale afacerii care pot fi dezvoltate. 

„Dacă până la pandemie eram focusați pe înverzirea companiilor și mai puțin pe partea rezidențială, acum am schimbat locurile pe balanță. La fel, am decis să deschidem orangeria pentru majorarea numărului de clienți. Astfel, avem și bărbați în calitate de clienți care își suplinesc colecția de plante. Nu există o concepție că doar femeile iubesc plantele”, spune antreprenoarea. 

Unul dintre sfaturile de preț oferite de Anastasia pentru tineri e să treacă de bariera de a pune întrebări. Comunicarea eficientă îți poate asigura succesul.

Nota mea de plată are doar momente pozitive. Tot ceea ce achităm pentru produse și alte instrumente are un sens și nu am remușcări la acest capitol. Sunt gata să achit nota de plată atât cât ea merită

Anastasia Haraz

Autor:

Urmărește interviul integral marca Nota de Plată și află totul despre afacerile din domeniul creșterii și amenajării spațiilor cu ajutorul plantelor și povestea Floral Soul scrisă de Anastasia Haraz.

02:03 Dragostea pentru plante 

02:25 De la etapa de angajat la angajator 

04:25 Cel mai mare susținător al tău 

05:55 Primii pași în antreprenoriat 

08:03 Deschiderea unei orangerii 

09:57 Visul de a deveni antreprenoare 

10:39 Provocările întâlnite de o femeie de afaceri 

12:43 Primii bani câștigați 

13:40 Ideea de afacere Floral Soul, înverzirea unui oficiu 

21:25 Studii, consultări în afaceri 

23:25 Utilizarea plantelor artificiale 

25:25 Consecințele pandemiei asupra afacerii 

27:50 De unde sunt aduse plantele 

31:03 Veniturile, numărul de clienți în timpul pandemiei 

32:29 Perspectiva de creștere a afacerii 

33:28 Accesarea investițiilor 

34:35 Femeile de afaceri care o inspiră 

38:26 Cărți recomandate 

39:59 Primii bani investiți 

41:50 Lidera unei echipe, management 

43:55 Sfaturi pentru alegerea unei plante 

47:15 Cum amenajăm casa cu plante 

49:48 Nota de plată

Vezi aici și: Sergiu Grădinaru, fondator Nivalli, despre concurență, creșterea unei afaceri în sectorul de mezeluri, tendințe și lipsa exportului | Nota de Plată (VIDEO)

Nota ta de plată e să dai like, share și să te abonezi la canalul de youtube AGORA. Hai, împarte și cu cei de lângă tine tot ce ai învățat în cadrul proiectului Nota de Plată. Să creștem împreună pentru un viitor care să ne aparțină. 

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal