Un consilier PAS din CMC îi acuză pe socialiști că vor să falsifice alegerile în Chișinău. Ceban: Consilierii municipali de la partidele politice sunt în plină campanie electorală

Un consilier PAS din CMC îi acuză pe socialiști că vor să falsifice alegerile în Chișinău. Ceban: Consilierii municipali de la partidele politice sunt în plină campanie electorală

Un membru PAS din CMC, candidat pe listele electorale pentru anticipate, îi acuză pe socialiști că ar urmări să fraudeze alegerile din 11 iulie. Într-o conferință de presă, Vasile Grădinaru a declarat că unele persoane din birourile electorale ar avea anumite legături sau interese comune cu socialiștii. Pe de altă parte, primarul Ion Ceban a sugerat că membrii PAS și-ar face campanie electorală. 

„Socialiștii, cu ajutorul lui Ion Ceban, vor să elimine din birourile electorale ale secțiilor de votare oamenii corecți, imparțiali, cu experiență și să pună oamenii lor ca până în ziua alegerilor și chiar în ziua alegerilor să falsifice rezultatele. În afară de aceasta, au transformat Consiliul Electoral al circumscripției electorale municipiul Chișinău dintr-un organ electoral într-o gașcă de socialiști”, a declarat consilierul municipal din partea PAS, Vasile Grădinaru.

Totodată, acesta i-a solicitat primarului general să convoace ședința Consiliului Municipal Chișinău pe 5 iunie pentru a aproba lista membrilor birourilor electorale a secțiilor de vot delegați din partea CMC.

Publicitate

Pe de altă parte, primarul Ion Ceban nu a spus dacă va convoca sau nu ședința CMC. „Consilierii municipali de la partide politice sunt în plină campanie electorală. Primarul are treabă cu drumurile, cu gropile, cu parcările, cu stația de epurare, cu ambrozia, cu școală, cu grădinița, cu teren de fotbal. Ce are primarul cu consilierii municipali eu nu prea îmi dau seama aici. Ei au nevoie de tribună, de cei 3.300 de lei ca să-și facă publicitate pe contul banilor plătiți de dumneavoastră la CMC. Asta e, ne-am obișnuit, în campania electorală de obicei sunt lucruri vocale expuse. Dacă există unele probleme, vom vedea juridic cum vor proceda”, a declarat Ion Ceban.

Vasile Grădinaru spune că la CEC a fost depus un demers în care a descris detaliat „modalitatea de fraudare a alegerilor”. Totodată, acesta a solicitat Comisiei Electorale Centrale să analizeze legalitatea constituirii consiliului electoral al circumscripției electorale Chișinău nr. 1 sub aspectul conflictului de interese a membrilor desemnați din registrul funcționarilor electorali.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal