Green Nations: „Participarea copiilor la protejarea mediului este una dintre prioritățile noastre principale”

Green Nations: „Participarea copiilor la protejarea mediului este una dintre prioritățile noastre principale”

În ajunul zilei de 1 iunie, când sărbătorim Ziua Internațională a Copilului, au fost anunțate rezultatele concursului „ Salvăm albinele - protejăm natura!”. Competiția a fost organizată de Asociația Obștească  Green Nations, în parteneriat cu,  Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO, Departamentul Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău, ONG HOPE’87 (Austria) și America House și a fost desfășurată  în perioada  decembrie 2020 -  mai 2021.

Dorim, însă, să implementăm în procesul de creștere a albinilor și protecție a mediului experiența europeană de sinergie. Iată de ce, una dintre prioritățile noastre este cooperarea cu instituțiile de învățământ. Dorim să impulsionăm interesul elevilor pentru problemele de mediu, să le împărtășim anumite cunoștințe și abilități.”

Denis Cernomoreț, președinte, AO Green Nations

Autor:

Publicitate
...

„De ce am susținut competiția dedicată albinei? Pentru că, oamenii de știință au stabilit deja că, odată cu dispariția albinei, se va încheia și viața întregii omeniri. Datorită polenizării efectuate de albine, astăzi avem pe masă 80% din toate legumele și fructele. Și dacă îi putem învăța pe copii să aibă grijă de albine, atunci noi, în acest mod, vom proteja copiii, viitorul lor.”

Prof. Constantin Rusnac, Secretar General, Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO

Autor:

La concurs au participat elevi din 14 școli și licee din mun. Chișinău. Pe parcursul mai multor luni, aceștia au realizat prezentări, postere, fotografii și spoturi video: toate despre albini, natură și ecologie.

„A fost un proiect minunat, deoarece copiii au efectuat propriile cercetări, au citit o mulțime de materiale despre viața albinelor și rolul lor în natură. Participanții au dat dovadă de multă creativitate în lucrările lor. Cred că, după o muncă de asemenea proporții, copiii vor păstra pentru totdeauna aceste cunoștințe și le vor aplica în practică, ceea ce înseamnă că avem șansa de a salva natura.”

Daniela Munca-Aftenev, directoare adj., Direcția Educație, Tineret și Sport, mun. Chișinău

Autor:

Juriul a evaluat lucrările prezentate la fiecare etapă. După sumarea întregului punctaj, au fost desemnați câștigătorii. Locul I și un premiu de 20.000 de lei a cucerit de elevii Liceului Teoretic „Vasile Lupu”. Locurile II și III (cu premii de 15.000 și, respectiv, 10. 000 de lei) au revenit echipelor Liceului Teoretic „Iulia Hașdeu” și a Liceului Teoretic „Natalia Dadiani”. Altor trei licee le-au fost oferite mențiuni de onoare și premii a câte 7.000 lei fiecare.

...

„Acest proiect a fost foarte important pentru noi, deoarece ne-a făcut să conștientizăm cât de gravă este situația din natură, dar și că o putem încă schimba în bine. Ne-am dat seama că, dacă acum nu întreprindem nimic, atunci va avea de suferit absolut toată lumea, fără excepție.”

Valentina Plamadeala, elevă, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”

Autor:

„În numele colegilor mei, mulțumesc organizatorilor pentru ocazia minunată de a ne manifesta. Participând la această competiție, am învățat o mulțime de lucruri noi și acest lucru ne-a făcut mai responsabili pentru natura din jurul nostru.”

Alexandru Himici, elev, Liceul Teoretic „Alexandru Pușkin”

Autor:

Inițiatorul concursului „Salvăm albinele - protejăm natura!”, Luminița Drumea, Secretarul General adj. al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, a declarat că, colaborarea cu instituțiile de învățământ nu se încheie odată cu finalizarea concursului.

...

„Am recepționat o mulțime de lucrări foarte interesante și, prin urmare, am decis să le publicăm și să le utilizăm ca materiale demonstrative la cursurile noastre de educație ecologică pe care noi, AO Green Nations și Comisia UNESCO, le vom organiza pentru elevi nemijlocit la prisacă.”

Luminița Drumea, Secretar General adj., Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO

Autor:

Green Nations Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-politică, care își propune să conecteze agricultorii moldoveni la piața europeană. Realizarea acestui obiectiv strategic în viziunea Green Nations poate fi atins prin consolidarea forțelor la nivel guvernamental între state, prin structurarea și promovarea produsului local, astfel încît acesta să satisfacă așteptările consumatorilor europeni.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal