Recent, planul național de monitorizare a reziduurilor pentru laptele de bovină a Republicii Moldova a fost aprobat de către Comisia Europeană. Astfel Republica Moldova dispune de un plan național de monitorizare a reziduurilor pentru lapte, obiectiv care necesită a fi îndeplinit în cazul exportului/tranzitului produselor lactate.
„Reieșind din condițiile situației pandemice, Comisia Europeană va aplica principiul de prelistare a unităților pentru exportul produselor lactate moldovenești, la propunerea ANSA și în baza garanțiilor oferite de către aceasta. După finalizarea procedurii de listare a unităților și aprobarea listei unităților de către Comisia Europeană și publicarea acesteia pe saitul DG SANTE, exporturile vor putea fi efectuate”, a declarat direcorul ANSA, Vladislav Cotici.
Conform unui studiu prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, importurile de lactate au crescut cu 22% în ultimii cinci ani, constituind circa 58 milioane de dolari în 2019 sau importurile au ajuns să fie de 10 ori mai mari decât exporturile.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.