63 de milioane de lei vor fi repartizate pentru dezvoltarea infrastructurii suburbiilor municipiului Chișinău

63 de milioane de lei vor fi repartizate pentru dezvoltarea infrastructurii suburbiilor municipiului Chișinău

63 de milioane de lei au fost repartizate în perioada curentă pentru proiectele de infrastructură din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău. Potrivit primăriei, inițiativele lansate de administrațiile locale pentru dezvoltare se  referă la reparația clădirilor școlilor și grădinițelor, reabilitarea drumurilor și trotuarelor, proiecte de apă și canalizare, precum și reabilitarea iluminatului stradal.

Astfel, în anul 2021, în Băcioi urmează să aibă loc reparația drumului de acces, iar în Bubuieci va fi realizată construcția unui edificiu de menire socială.

Primăria satului Budești urmează să repare capital trotuarele adiacente străzilor centrale. În Condrița este prevăzută alocarea resurselor financiare în vederea proiectării și reparației capitale a imobilului procurat pentru înființarea unei instituții preșcolare în localitate.

Publicitate

În satul Ghidighici este preconizată construcția rețelei de aducțiune, unei stații de pompare, rezervoare de apă și rețelei de distribuție, precum și construcția drumului principal de acces, cu trotuare și iluminat stradal.

Primăria orașului Cricova urmează să construiască rețele de canalizare.

În Sângera primăria va primi bani pentru construcția clădirii grădiniței de copii, iar în Vadul lui Vodă a unui havuz de tip pietonal cu show muzical și joc de lumini, amplasat în scuarul Casei de Cultură.

Un alt proiect va fi implementat în Stăuceni. Aici va avea loc proiectarea și reconstrucţia tronsonului str. Botoşani-Salcâmilor-Stamate, precum și lucrări de modernizare a iluminatului stradal.

În Tohatin urmează lucrări de reparație a grădiniței și amenajarea a două terenuri de joacă pentru copii.

Primăria satului Colonița va avea resurse pentru reparația capitală a clădirii Centrului de Creație și Agrement, construcția rețelelor de iluminat stradal pentru unele porțiuni de drum, precum și achiziționarea transportului pentru elevi.

În bugetul municipal pentru anul 2021 au fost prevăzuți 85 milioane de lei pentru susținerea proiectelor de infrastructură din suburbii, iar cota acordată de Capitală în acest scop este de 70,30%.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal