Ludobus va aduce bucuria jocului copiilor din Moldova. Un nou proiect marca Diaconia

Ludobus va aduce bucuria jocului copiilor din Moldova. Un nou proiect marca Diaconia

Sâmbătă, 5 iunie, în satul Bălăbănești, raionul Criuleni, Diaconia lansează un nou proiect pentru copiii din localitățile rurale: Ludobus.

Este vorba despre un serviciu inovativ de educație nonformală, menit să ofere copiilor din localitățile rurale, în mod special, accesul la joc și educație.

Ludobusul este un microbus dotat cu o bibliotecă de jocuri pentru toate vârstele. Grație implicării unei echipe de voluntari, copiii vor avea posibilitatea să participe la jocuri în aer liber și ateliere de creație

Publicitate

Pandemia a furat mai mult de un an din plăcerea copilăriei celor care au fost nevoiți să-și petreacă timpul în izolare.

La 20 de ani, Diaconia oferă un alt dar pentru comunități – proiectul Ludobus, începutul unei caravane de bucurie, care va staționa și va aduce buna dispoziție în comunitățile rurale, acolo unde copiii au mai puține oportunități de a-și petrece timpul liber într-un mod frumos și util.

Acest proiect este lansat într-un parteneriat cu una din cele mai mari companii din Republica Moldova, cea care intră în casa fiecăruia, aducând lumină și căldură - Premier Enegy Distribution.

De aceea, ludobusul va deveni și o școală de dăruire pentru voluntarii implicați, care împreună cu echipa noastră vor elabora și realiza activități ludice, cu scop educativ. Prin intermediul jocului vom încerca să transmitem cunoștințe, dar și înțelegeri mai ample asupra diferitelor subiecte, care vor veni în sprijinul parcursului educativ, alături de cel pe care-l are școala și familia în viața copiilor.”, Igor Belei, Director Executiv

...

 

Grație unui parteneriat de responsabilitate socială corporativă, cu echipa Premier Energy Distribution, în această vară, Ludobusul va organiza și jocuri axate pe securitatea electrică. 

 „Scopul participării Premier Energy Distribution la activitățile derulate de Asociația Obștească „Diaconia” în cadrul proiectului „Ludobus” este de a stimula cunoașterea şi respectarea de către beneficiari a recomandărilor de securitate electrică, pentru a preveni orice incident la utilizarea electrocasnicelor, precum şi în vecinătatea instalațiilor electrice ale distribuitorului.

...

Apreciem că „Ludobus” va furniza cunoștințele necesare şi va încuraja adoptarea unui comportament sigur prin intermediul jocului şi a atelierelor de creație. Jocul, se ştie, stimulează o mai bună înțelegere a unor situații şi a consecințelor ce ar putea să se producă. Acest parteneriat este dedicat copiilor şi ne bucurăm că ne putem adresa lor şi pe această cale pentru a stimula promovarea culturii securității electrice”, a menționat Diana Doroș, director Resurse.

...

 

Ludobusul este un proiect creat ca urmare a unei necesități identificate în localitățile rurale în mod special, unde copiii au un acces limitat la jocuri și activități extrașcolare.

Această situație s-a agravat în contextul pandemiei, migrației și stării economice precare a populației din zonele rurale.

...

 

De asemenea, pentru voluntarii Diaconiei, Ludobusul reprezintă o nouă zonă în care să facă voluntariat pe parcursul anului, punând creativitatea lor în slujba comunităților, obținând totodată noi abilități și oportunități de creștere.

...

 

Proiectul este sprijinit de Caritas Viena și Caritas Ambrosiana.

Persoană de contact:

Daniela Grejdeanu – Responsabil de relații cu presa

067 712 300

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal