Vacanța de vis: Unde? Cât? Cum? Tot ce trebuie să știi despre destinațiile anului 2021, prețuri și restricții (FOTO)

Vacanța de vis: Unde? Cât? Cum? Tot ce trebuie să știi despre destinațiile anului 2021, prețuri și restricții (FOTO)

După un an de pandemie cu restricții dure, hotare închise și măști purtate atât în interior,  cât și afară, cheful moldovenilor de a merge în vacanțe a crescut considerabil. O spun reprezentanții agențiilor de turism care în ultimele luni fac față cu greu aglomerației de cereri venite din partea celor care sunt în căutarea concediului de vis. 

Natalia Vulpe Dohotaru este proprietara unei agenții de turism care operează cu mai multe destinații îndrăgite de moldoveni. Ne-a povestit care sunt țările ce se bucură de cea mai mare popularitate în vara anului 2021, ce condiții trebuie să respecte turiștii moldoveni dar și care sunt prețurile pentru vacanța perfectă.

„Sezonul estival 2021 este deja deschis din plin. Avem turiști care se odihnesc pe litoralul turcesc, în Egipt, la fel moldovenii sunt așteptați în Bulgaria, este preconizat zbor charter din 20 iunie spre Muntenegru și, de asemenea, avem zboruri charter spre Rhodos și spre Creta”, spune Natalia Vulpe Dohotaru.

Publicitate

Regulile vacanțelor pe timp de pandemie...

Proprietara agenției de turism subliniază că, deocamdată, Grecia acceptă doar deținătorii de pașapoarte europene. Totuși, moldovenii care dețin pașapoarte biometrice pot merge spre această destinație dacă sunt însoțiți de o rudă deținătoare de pașaport european. De asemenea, în condițiile pandemiei, fiecare țară are propriile reguli care ar trebui să fie respectate de turiști:

„Pentru a putea călători, aveți nevoie de un test COVID, efectuat cu 72 de ore până la zbor, condiții valabile pentru Egipt, Turcia și Bulgaria. Muntenegru acceptă cetățenii moldoveni fără test COVID, dar încă așteptăm confirmarea oficială. Turcia acceptă cetățenii cu test COVID sau persoanele vaccinate cu ambele doze. În Turcia sunt acceptați moldovenii care au fost testați pozitiv în ultimele 6 luni și au un certificat care indică acest moment”.

Situații care pot da peste cap planul unui concediu de vis...

Natalia Vulpe Dohotaru menționează că persoanele care planifică să meargă pe cont propriu în vacanță ar trebui să știe că pot exista situații în care rezervările nerambursabile pot fi pierdute dacă nu sunt studiate în detaliu regulile călătoriei.

„Nu recomandăm în această perioadă rezervarea ofertelor nerambursabile. De asemenea nu recomandăm rezervarea din timp a biletelor atâta timp cât nu este clară situația pandemică și regulile de călătorie pentru o anumită destinație”, spune proprietara agenției.

Totodată, există unele aspecte de care trebuie să țină cont cei care planifică o vacanță la mare cu mașina:

„Un lucru pe care l-am observat în mod constant în cazul clienților care merg cu mașina în Grecia sau Turcia la trecerea frontierei, în special în România, este solicitat în mod obligatoriu contractul încheiat cu agenția de turism și cecul oferit de agenție. Dacă sunt persoane care se aventurează să plece în vacanță pe cont propriu, rezervând o vilă, de exemplu, prin booking, ar putea avea mari probleme la traversarea frontierei”.

Cea mai bună destinație pentru familiile cu copii...

„Pentru odihna cu copiii, cea mai bună destinație este Turcia. Mai bună decât această destinație nu există, deocamdată. Pe teritoriul hotelului sunt mini-cluburi, distracții, aqua-park-uri, educatori care supraveghează copiii. Asta le permite și părinților să se odihnească.

...

O recomandare aparte este că în luna iunie hotelurile din Turcia au oferte uimitoare, care nu ar trebui ratate. Se întâmplă acest lucru , pentru că, momentan, Turcia nu primește zboruri din Rusia. Hotelele nu sunt aglomerate. De asemenea, recomandăm Egiptul, o destinație cu prețuri foarte accesibile în acest an”, spune Natalia Vulpe Dohotaru.

Vaccinarea a condiționat pofta de concendiu...

Natalia Vulpe Dohotaru spune că de când a început procesul de vaccinare, cererile pentru vacanțe au crescut considerabil:

„Un alt factor care a condiționat creșterea cererilor este că moldovenii au fost destul de scpeptici în a face rezervări prin early booking, au așteptat să plece primele zboruri, să vină primele comentarii pozitive din partea turiștilor, iar în ultimele două săptămâni am fost nevoiți să angajăm personal suplimentar pentru că nu mai reușim să facem față cererilor”.

Destinații noi, destinații vechi și prețul per persoană...

Pofta oamenilor de a călători se combină perfect cu ofertele agențiilor de turism. De exemplu, moldovenii care își planifică o vacanță în Egipt trebuie să scoată din buzunar 215 euro per persoană într-un hotel de cinci stele cu all inclusive.

„Avem și destinații noi: Batumi, moldovenii au posibilitatea de a se delecta pe malul Mării Negre în Georgia. Prețurile încep de la 400 de euro per persoană, iar după 20 iunie este programat primul zbor charter. Alte destinații noi, dar vechi cum ar fi insula Rhodos, începând cu 20 iunie încep cursele charter pentru această destinație. De 4 ani nu au mai fost curse charter pentru această destinație. Prețul începe de la 370 de euro per persoane pentru un hotel de patru stele. Cea mai populară destinație acum este Turcia, urmată de Egipt, Grecia, Muntenegru, Bulgaria, Maldive, Seychelles, Dominicană”, explică agenta de turism.

...

În Turcia ofertele încep de la 270 de euro per persoană în hotel de cinci stele cu all inclusive.

Pentru Muntenegru ofertele încep de la 400 de euro pentru un hotel de 4 stele cu două mese incluse. Iar pentru destinațiile mai exotice, cum ar fi Republica Dominicană, cu zbor de la Kiev, prețurile încep de la 800 de dolari în hotel de 5 stele cu zbor inclus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal