Ce se întâmplă la Barza Albă? Un deputat PAS spune că un socialist a fost numit director, fără concurs

Ce se întâmplă la Barza Albă? Un deputat PAS spune că un socialist a fost numit director, fără concurs

Deputatul PAS, Radu Marian susține că director al întreprinderii Barza Albă ar fi fost numit, fără concurs, deputatul socialist Alexandr Usatîi. Pe de altă parte, reprezentanții combinatului neagă aceste informații. În același timp, un consilier municipal din Bălți susține că decizia urmează a fi luată, în timp ce socialiștii evită să comenteze acest subiect. 

„Din informațiile pe care le deținem, la întreprinderea de stat „Barza Albă” a fost numit în funcția de director, fără concurs, deputatul socialist Alexandr Usatîi, iar la SA „Răut”, un consilier de-al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi (din cate cunosc, el este organizatorul parodiei de protest de la Edineț). Socialiștii șmecherași încearcă să se mai îmbogățească un pic înainte de a fi fugăriți de la guvernare și să îngroape în datorii și probleme încă două întreprinderi de stat. Așa cum au făcut și cu Poșta Moldovei, FEE Nord, Fabrica de Sticlă, și majoritatea instituțiilor și întreprinderilor de stat din țară pe care le controlează”, a declarat Radu Marian.

Am încercat să obținem o reacție din partea socialiștilor, însă nu am avut un răspuns până la această oră.

Publicitate

Reporterul AGORA a contactat reprezentanții întreprinderii Barza Albă. În anticameră ni s-a spus că directorul interimar numit anterior este în spital fiind în concediu medical de pe 1 iunie și că atribuțiile acestuia sunt exercitate de contabila instituției. Contactată de AGORA, contabila combinatului s-a arătat deranjată de întrebări și a spus că nu cunoaște nimic despre informațiile apărute în presă. Potrivit acesteia, nu a fost luată o decizie privind numirea unui nou director.

În același timp, nordnews.md scrie că Alexandr Usatîi le-a declarat jurnaliștilor portalului că nu cunoaște nimic despre numirea sa în funcția de director general interimar la Barza Albă. Însă chiar a doua zi, socialistul ar fi spus pentru esp.md că și-a depus candidatura pentru a participa la concurs.

„Într-adevăr am aplicat la Agenția Proprietăți Publice știind că funcția de director interimar este vacantă. Fostul director general interimar a depus cererea de demisie din această funcție. Cererea este în examinare. Această procedură de investiție în funcție nu prevedere organizarea unui concurs. Consiliul de Administrație al companiei examinează cererile și CV-urile depuse, după care ia o decizie”, a declarat Usatîi.

Fostul director al combinatului, Sergiu Babii, a decedat în martie 2021. Director interimar a fost numit, ulterior, Arcadie Zastavnețchi.

Combinatului de vinuri și coniacuri din Bălți Barza Albă a fost fondat în 1944. În anul 2000, a fost creată societatea pe acțiuni Barza Albă, care este una dintre cele mai mari întreprinderi producătoare de băuturi alcoolice din țară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal