StarNet va conecta gratuit la Internet peste 300 de școli în cadrul unui proiect inițiat de USAID

StarNet va conecta gratuit la Internet peste 300 de școli în cadrul unui proiect inițiat de USAID

Zi importantă pentru dezvoltarea educației digitale din Republica Moldova. StarNet a semnat memorandumul de înțelegere pentru susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor în educație. În această campanie, StarNet urmează să îndeplinească mai multe obiective, printre care cel mai important: conectarea gratuită la Internet a peste 300 de școli din țară, investiția totală fiind de 10 milioane de lei.

Proiect grandios pentru dezvoltarea educației digitale a tinerilor din toată țara. StarNet în colaborare cu USAID (Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională), Agenția Suedeză pentru cooperare internațională, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, proiectul Tekwill, dar și alți prestatori de servicii Internet din țară au semnat memorandumul de înțelegere pentru susținerea conectivității și utilizării tehnologiilor digitale în educație.

Acest proiect este foarte important, pentru că StarNet este o companie exclusiv cu capital moldovenesc, iar susținerea sistemului educațional reprezintă un factor prioritar.

Publicitate

Acest lucru a fost demonstrat prin organizarea proiectelor ”Noi apreciem inteligența” și ”Programul Național de Robotică”.

În cadrul proiectului inițiat de USAID, StarNet urmează să îndeplinească următoarele obiective:

 • Conectarea gratuită la Internet a peste 300 de școli din Republica Moldova cu sediul la Chișinău, Bălți și centre raionale acoperite de infrastructura cu fibră optică pe o perioadă de 5 ani.
 • Oferirea în zona de acoperire a rețelei, a până la 5 abonamente per școală, cu reduceri la prețuri promoționale (pentru elevi și cadrele didactice din familii social vulnerabile);
 • Asigurarea asistenței necesare pentru buna funcționare și modernizare a sistemului informațional în timpul proiectului.

Investiția totală a companiei în acest proiect va constitui aproximativ 10 milioane de lei.

...

„Pentru mine e o zi istorică. Visul meu a fost și este, folosind tehnologiile, să implementăm mai multe proiecte legate de digitalizare. Putem face mai multe locuri de muncă, aici acasă. În câteva luni, cred că este posibil să conectăm peste 300 de școli la Internet gratuit. Putem să construim un viitor aici în Moldova, pentru ca copiii să fie fericiți.”

Alexandru Machedon, președinte StarNet

Autor:

„Obiectivul nostru, este să ne unim forțele și să oferim tot ce ne stă la îndemână și tot ce putem face noi pentru a asigura digitalizarea educației pentru ca generațiile viitoare să fie competitivi și de succes.”

Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova

Autor:

Proiectul are ca scop consolidarea unui ecosistem educațional digital inclusiv și performant; dezvoltarea competențelor digitale pentru era digitală a cadrelor didactice și elevilor; îmbunătățirea infrastructurii digitale, a conectivității și echipamentului digital.

Toate obiectivele memorandumului urmează să fie implementate până pe 20 septembrie, 2021.

StarNet este o companie privată cu 100% capital local, fondată în anul 2003 și unul dintre liderii pieței de tehnologii informaționale și comunicații electronice din Republica Moldova.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal