Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat în campania electorală: „Mergem spre guvernare pentru a le da în bot tuturor celor care vor să trăiască în continuare pe suferințele poporului”

Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat în campania electorală: „Mergem spre guvernare pentru a le da în bot tuturor celor care vor să trăiască în continuare pe suferințele poporului”

Blocul „Renato Usatîi”, format din Partidul Nostru și Partidul Patria, s-a lansat la 3 iunie în campania electorală. Blocul este cu numărul 3 pe în buletinele de vot la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Evenimnetul a fost deschis de membrii blocului Ilan Cașu și Elena Grițco. Renato Usatîi, președintele blocului a urcat pe scenă pe ritmurile unui cântec. 

„În urmă cu doi ani a fugit mafiotul care își pusese sub control tot ce se mișca în țara noastră. Anul trecut am scăpat cu toți împreună de un „culiocar”, de un hoț și de un mincinos. Dar căpușele lor continuă să sugă sângele acestui popor. Este momentul pentru lovitura hotărâtoare, să curățăm definitv țara de rămășițele regimului criminal al statului capturat. Pentru asta, la putere trebuie să ajungă oameni noi, oameni onești, corecți, să facă bine pentru poporul lor”, a declarat de la tribună presedintele blocului, Renato Usatîi. 

Publicitate

Usatîi a mai spus că echipa lui a demonstrat că sunt altfel, atât la Bălți cât și în alte localități conduse de primarii și echipele formațiunii ”Partidul Nostru” și că face față la nivel național.

„Blocul Renato Usatîi va fi mâna dreaptă a poporului în următoarul Parlament. Mâna strânsă în pumn, apărând interesele tuturor cetățenilor. Noi am demonstrat nu o dată că putem și știm cum trebuie să lucrăm. Binele trebuie să fie cu pumni. Noi mergem spre guvernare pentru a le da în bot tutror celor care vor să trăiască în continuare pe suferințele poporului. Noi vom îndeplini voința poporului și vom alunga toți acești paraziți din Moldova”, a adăugat Renato Usatîi. 

Totodată, Usatîi a anunțat care sunt prioritățile programului electoral al Blocului. Primul punct ține de planul modernizării Moldovei. Punctul doi din prioritățile Blocului este lichidarea Centrului Național Anticorupție și crearea unui Centru Național de Investigații. De asemenea, reprezentanții Blocului vor cere ca pedeapsa pentru infracțiunile de corupție să fie instituită de la 15 ani de închisoare, iar averea funcționarilor, pentru care nu va fi demonstrată proveniența, să fie confiscată în favoarea statului, Totodată, se mai propune anularea imunitatății deputaților.  

Precizăm că până acum, 17 formațiuni politice și-au anunțat intenția de a participa în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, 11 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune ”Congresul Civic”, Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic ”Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Partidul ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Unității Naționale și Partidulul Politic „Democrația Acasă”.

De asemenea, alte 6 dosare se află în proces de examinare la CEC, și anume, dosarele depuse de: Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Politic „NOI”, Partidul ”Puterea Oamenilor” și Alianța pentru Unirea Românilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal