Începe vara străbătând Moldova: Susții presa liberă și primești gratuit itinerarul „Mica Elveție” și peisaje edenice. Iată ce poți vizita (FOTO)

Începe vara străbătând Moldova: Susții presa liberă și primești gratuit itinerarul „Mica Elveție” și peisaje edenice. Iată ce poți vizita (FOTO)

Suntem la început de vară, iar înainte ne așteaptă trei luni de soare și de culori vii ale naturii. Prilej bun să pornim la drumeții, să redescoperim Moldova și să încărcăm bateriile cu emoții pozitive. Ca să scapi de grija planificărilor și să reușești să vezi cât mai multe locuri interesante, AGORA împreuna cu Teleportravel ți-a pregătit 16 itinerare cu locațiile cele mai interesante, iar informațiile despre unul din traseul ce-l alegi le primești gratuit atunci când devii abonat AGORA. Astfel, obții harta și detalii și ești gata să pornești la drum.  Spre exemplu, să vedem ce locuri putem vizita pe traseul „Mica Elveție” și peisaje edenice.

Traseul urmează să fie străbătut în două zile, timp în care vei parcurge 409 km. Itinerarul este de dificultate redusă, așa încât poți lua cu tine și membrii familiei, copii sau poți porni la drum alături de prieteni. Locațiile pitorești de pe traseu se află în raionul Edineț.

Astfel, poți reuși să te plimbi prin rezervația peisagistică La Castel, pe malul Lacului Costești-Stânca și să vizitezi unul din cele mai frumoase conace și parcuri din Moldova, Parcul Țaul.

Publicitate

Conacul Oganovici: Boierul și-a făcut cinci intrări în locuință

Primul punct de pe harta traseului „Mica Elveție” și peisaje edenice începe la Parcul de landșaft „Vila Mândâc”. Aici se află Conacul Oganovici (Ohanowicz).

...

Sursa foto: locals.md

Conacul a fost ridicat în secolul XIX, fiind amplasat între satele Cotova și Mândâc. Construcția se află pe teritoriul parcului din satul Mândâc, ce se întinde pe 16 ha de teren, cu specii forestiere și fructifere de copaci.

Tot pe teritoriul parcului sunt trei lacuri, o moară de apă, alei, terase, o baie și alte anexe gospodărești, un beci cu trei camere, o mansardă, precum și cavoul familiei Oganovici. Intrarea în cavou, însă, a fost betonată.

...

Sursa foto: prospect.md

Este interesant că conacul are cinci intrări. Se spune că boierul Ohanowicz niciodată nu folosea aceeași ușă pentru a intra sau a părăsi locuința.

Parcul Țaul: Zeci de ha de verdeață, clădiri vechi și o mică menajerie

Traseul continuă cu locurile pitorești din parcul Țaul ce se întinde pe 46,2 ha de teren cu numeroase specii de arbori. Pe timpul Uniunii Sovietice, acest complex adăpostea un sanatoriu. Un număr semnificativ de clădiri au rămas intacte.

...

După conacul principal veți găsi o cărare care merge în jos spre lac, aflat la 10 min de mers de la Conac.

...

Lacul de acumulare Costeşti-Stânca: Al doilea ca mărime din Moldova

Cea de-a treia destinație este lacul de acumulare Costeşti-Stânca situat pe cursul râului Prut. Acesta e considerat al doilea ca mărime din Moldova după cel de la Dubăsari. Suprafața lui măsoară 59 m2.

...

Adâncimea maximă a lacului ajunge pe alocuri la 43 de metri.

Lacul este un loc Barajul are o lățime de 710 metri, forța hidrocentralei constituie 32 mii kWt. Iar de-a lungul lacului e aranjat un dâmb de pietre pe care puteți să vă plimbați. În zonă este permis și scăldatul, pescuitul și plimbatul cu barca.

Rezervația peisagistică La Castel: Legenda frumoasei fete

Traseul „Mica Elveție” propus de Teleportravel include și o vizită la rezervația peisagistică La Castel, situată deasupra văii râului Racovăț, lângă satul Gordinești. Din castel a rămas doar înălțimea stâncilor și amintirile despre o fată frumoasă, întemnițată cândva în zidurile castelului. În schimb, peisajul ce se întinde pe 5 km de teren protejat, cu siguranță te va impresiona.

La fel ca și priveliștea carierei Fetești, imagini ce par rupte din altă realitate.

...

Sursa foto: x-style

Iar la capitolul confort și înnoptat, traseul prevede cazare la pensiunea Butoiaș. Autorii itinerarului vin cu recomandări ca rezervările să se facă din timp și anexează datele de contact a locației.

Traseul „Mica Elveție” și peisaje edenice, unul din cele 16 propuse de Teleportravel, poate fi accesat la preț de 5 euro. Pentru asta primești itinerarul bine gândit, astfel încât să economisești timpul și să ajungi comod și ușor la fiecare locație și harta detaliată a atracțiilor turistice. Mai mult, ai acces și la istorii și date interesante despre fiecare locație. Iar pentru orice eventualitate, dacă te pomenești în că ai nevoie de mai multe informații, autorul itinerarului poate fi contactat simplu și ușor.

Teleportravel, afacerea ce a apărut pe piața turistică în anul 2020, nu doar vine cu ofertele interesante sus menționate. Compania a decis să susțină AGORA, punând umărul la membership-ul pe care-l facem.

Împreună cu ei, începând cu 1 iunie, le oferim tuturor noilor abonați AGORA câte un itinerar gratuit, la alegere, spre cele mai frumoase locuri din țara noastră! Astfel, poți să călătorești și să susții presa independentă.

Vezi aici ce alte locații poți vizita: Pregătește-ți rucsacul de călătorie! Avem 16 itinerare gratuite să-ți oferim

Vara asta poate fi cu miros de iarbă sub talpa sandalei, o boare de vânt în păr și informația ciuruită și pregătită de AGORA în gadgetul din buzunarul tău, dacă așa alegi tu să fie. Ia-ți un abonament și pornește la drum!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal