Fostul director interimar al SA Barza Albă ar fi depus cererea de plecare din funcție, din cauza presiunii din partea APP

Fostul director interimar al SA Barza Albă ar fi depus cererea de plecare din funcție, din cauza presiunii din partea APP

Arcadie Zastavnețchi a declarat pentru NordNews că a scris cererea de plecare din funcție fiind supus presiunii din partea directorului Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei. Mai mult, se pare că solicitarea nu era de demisie, ci de trasfer din postul de director interimar general în cel de director al departamentului de marketing și vânzări.

NordNews scrie că pe adresa redacției lor au fost expediate mai multe documente care demonstrează că Agenția Proprietăți Publice ar fi emis un comunicat eronat, mințind asupra faptului că directorul general interimar al SA ,,Barza Albă”, Arcadie Zastavnețchi ar fi depus o cerere de demisie în data 28 mai curent. Același lucru îl spune și Zastavnețchi care afirmă că a scris o cerere de transfer la vechea funcție, dar nu una de eliberare. Potrivit documentelor, Arcadie Zastavnețchi a depus o cerere de transfer din funcția de director interimar general în funcția de director al departamentului de marketing și vânzări.

...

Publicitate

Arcadie Zastavnețchi a declarat pentru NordNews că a scris cererea de mai sus fiind supus presiunii din partea directorului Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei.

,,Cererea a fost scrisă prin presiune, am fost rugat ,,frumos” de domnul Țepordei, prin înșelăciune, să mă transfer din funcția de director general interimar. După care, eu mi-am retras cererea pe 1 iunie. Conform Codului Muncii am avut tot dreptul să-mi retrag cererea.”

Mai mult, un alt document semnat la data de 1 iunie curent, ar demonstra că Arcadie Zastavnețchi și-ar fi retras cererea de transfer.

...

Agenția Proprietăți Publice a declarat pentru NordNews că Arcadie Zastavnețchi a semnat cererea de demisie în data de 28 mai. Cu toate acestea, reprezentanta serviciulului de presă al instituției nu a putut răspunde clar, dacă APP are sau nu un act confirmativ cu privire la cererea de demisie depusă de Zastavnețchi.

„El a depus cerere de demisie. La baza comunicatului de presă publicat astăzi dimineața a stat cererea de demisie a domnului Zastavnețchi. Eu am informația din teritoriu, de la SA ,,Barza Albă”, de la Consiliul de Administrație. Să înțeleg că dumneavoastră aveți o altă informație. Scrieți o cerere dacă doriți informații suplimentare”, a spus Elena Danu, reprezentanta Serviciului de Presă APP.

Jurnaliștii NordNews l-au contactat pe directorul Agenției Proprietăți Publice, Ghenadie Țepordei. Acesta a refuzat să răspundă punctual la întrebări.

„Nimeni nu minte. Faptul că a depus cererea de demisie din funcția de director general interimar a confirmat Președintele Consiliului de Administrație. Vă rog frumos, nu duceți în eroare opinia publică. Consiliul s-a expus și noi am dat comunicatul de presă referitor la ceea ce a fost examinat în cadrul Consiliului. Dacă mai aveți careva întrebări, adresațile în scris”.

Ieri, Andrei Ivanicov, președintele Consiliului de Administrație al Societății pe Acțiuni „Barza Albă” din Bălți și-a dat demisia. Andrei Ivanicov a refuzat să semneze ordinul de numire în funcția de director general interimar al socialistului Alexandr Usatîi. Informația a fost confirmată și pentru AGORA de Arcadie Zastavnețchi.

După ce anterior, deputatul PAS, Radu Marian și un consilier municipal din Bălți au anunțat că la întreprinderile de stat „Barza Albă” și S.A Răut, ar urma să fie numiți directori afiliați socialiștilor, fără concurs, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Economiei au venit cu o reacție. Astfel, instituțiile confirmă numirile realizate anterior și menționează că toate deciziile privind numirea directorilor se iau de către Consiliile de Administrație a societăților și că subiectul ar prezenta „subtext politic”.

„În același context, menționăm, că în cazul S.A. ,,Barza Albă”, directorul general interimar al societății, Arcadie Zastavnețchi, la 28 mai 2021 a depus cerere de demisie. Consiliul societății a examinat cererea și s-a expus asupra încetării raporturilor de muncă cu A. Zastavnețchi. Totodată, în cadrul ședinței Consiliului s-a discutat despre unica cerere parvenită de la Alexandr Usatîi pentru asigurarea interimatului funcției până la organizarea concursului de selectare a directorului general al S.A. ,,Barza Albă”. Astfel, candidatura la funcția de director general interimar Alexandr Usatîi a fost aprobată, cu vot majoritar, de către membrii Consiliului”, se arată în comunicatul Agenției Proprietății Publice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal