AUR se lansează în campania electorală: „Noi, unioniștii, trebuie să ne recăpătăm demnitatea”

AUR se lansează în campania electorală: „Noi, unioniștii, trebuie să ne recăpătăm demnitatea”

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-au lansat oficial în campania electorală la 7 iunie. Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul victimelor deportărilor regimului comunist. Iată ce puncte sunt prevăzute în programul formațiunii.

Printre punctele din programul forței politice se numără revenirea diasporei acasă. Pentru tineri - program de susținere a tinerilor antreprenori, cu 20 mii de euro nerambursabili pentru cei care vor înființa pentru prima dată o afacere în R. Moldova. La fel, AUR promite pentru micii antreprenori scutirea de impozite pentru patru ani. Pentru agricultori - conectarea la sistemul de asistență, compensații din România. Programul „Primul Tractor” și program de susținere pentru familii.

„Ne-am adunat aici echipele teritoriale, oamenii care vor reveni azi înapoi în raioane și vor începe campania electorală. Este o luptă, o bătălie, finalitatea căreia înseamnă Parlamentul R. Moldova. În funcție de Parlament vom avea și un Guvern, iar în funcție de acest Guvern vom avea sau nu reforme, bunăstare, parcurs românesc și european. Până acum am avut bătălii pentru demnitate, astăzi ne batem pentru victorie, să revenim la locul de cinste în Parlament ca să garantăm că nimeni nu-și va permite să facă alianțe de compromis”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.

Publicitate

„Noi ne aruncăm din nou în lupte, nu pentru foloase, nu pentru scaune și fotolii moi și locuri calde în parlament, dar pentru dreptatea tuturor celor care au suferit și suferă. Pentru cei care sunt plecați peste hotare nu de voie, ci de nevoie. La 11 iunie, noi unioniștii trebuie să ne recăpătăm demnitatea, să fim ce am fost și mai mult”, a adăugat liderul PL, Dorin Chirtoacă.

Amintim că, Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la 26 mai actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în cursa electorală din 11 iulie. Lista conţine 103 candidaţi, printre care liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, liderul formațiunii AUR, Vlad Bilețchi și consiliera PL din CMC, Veronica Herța.

AGORA precizează că AUR le-a propus tuturor forţelor unioniste să i se alăture, iar invitaţia a fost acceptată de Partidul Liberal, Uniunea Salvaţi Basarabia, PUN condiționând colaborarea în baza unui bloc electoral.

Precizăm că până acum, 17 formațiuni politice și-au anunțat intenția de a participa în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, 14 concurenți electorali deja au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune ”Congresul Civic”, Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Politic ”Șor”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”, Partidul Democrat, Partidul ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Unității Naționale, Partidulul Politic „Democrația Acasă”, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Politic „NOI” și Alianța pentru Unirea Românilor.

De asemenea, alte 3 dosare se află în proces de examinare la CEC, și anume, dosarele depuse de: Partidul Verde Ecologist, Partidul Legii şi Dreptăţii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Politic „NOI”, Partidul ”Puterea Oamenilor”.

   Cele mai populare

   Agora

   AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

   REȚELE SOCIALE

   • Facebook
   • Instagram
   • Youtube
   • Twitter
   • Telegram
   • RSS Feed

   APLICAȚIE

   • App Store
   • Google Play
   © 2023 Interact Media SRL
   • Mastercard
   • Visa
   • PayPal