Platon, la protestul de la CEC, întâmpinat cu huiduieli. Costiuc: „Ne numești turmă? Ești obraznic!” (VIDEO)

Platon, la protestul de la CEC, întâmpinat cu huiduieli. Costiuc: „Ne numești turmă? Ești obraznic!” (VIDEO)

Incident la protestul din fața Comisiei Electorale Centrale. După câteva ore de manifestație prin mulțime a apărut controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Faptul n-a fost trecut cu vederea de liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc. Platon a fost petrecut cu huiduieli. „Hoțul” și „La pușcărie”, a scandat mulțimea.

Liderul Partidului Democrația Acasă l-a întâlnit cu reproșuri pe Veaceslav Platon: „Ești tare obraznic!”. Și atenția mulțimii a fost îndreptată spre controversatul om de afaceri. „La pușcărie!”, scandau oamenii. 

„Nu aveam intenția să vin la protest. Dar m-am apropiat și am văzut instinctul de turmă”, a spus Platon, fapt care a înfuriat și mai mult mulțimea.

Publicitate

„Ați furat banii și ne numești turmă? Ești obraznic”, i-a reproșat Costiuc.

În apărarea sa, răspuns la acuzațiile de furt, Platon a afirmat că periodic a publicat documente ce i-ar fi dovedit nevinovăția.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=293&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPartidulDemocratiaAcasa%2Fvideos%2F169361151866850%2F&show_text=false&width=560&t=0

Pentru evitarea violențelor, în contradicțiilor celor doi a intervenit oamenii legii, iar Platon a părăsit locul protestului. 

Amintim că în fața sediului Comisiei Electorale Centrale are loc un protest organizat de Partidul Acțiune și Solidaritate. Manifestanții solicită ca membrii CEC să-și revizuiască decizia și să majoreze numărul de secții de vot în diasporă. La acțiune s-au alăturat membrii și simpatizanții Partidului Platforma DA și PUN. Ulterior și membrii Partidul AUR, și membrii Partidul Democrația Acasă s-a alăturat protestului în vederea deschiderii mai multor secții de vot în diasporă.

Precizăm că la 7 iunie, Partidul Acțiune și Solidaritate a contestat la Curtea de Apel dezicia Comisiei Electorale Centrale de a fi constituite doar 139 de secții de votare în străinătate. Un anunț în acest sens a fost făcut public de către membrul PAS, Sergiu Litvinenco, pe o rețea de socializare.

Și Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel dezicia Comisiei Electorale Centrale. Totodată, liderul Blocului a chemat populația la protest, luni, 7 iunie, în fața Curții de Apel Chișinău.

Menționăm că anterior PAS, PUN și PPDA au declarat că vor contesta decizia CEC. Și președinta țării, Maia Sandu a venit cu o reacție și a cerut CEC să își revadă decizia

Se întâmplă după ce la 5 iunie curent, CEC a votat pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate, asta deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții, iar propunerea PAS se ridica la 198. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal